Попри усе: у Дніпрі бізнесмен-переселенець вдруге починає будувати бізнес (Ексклюзив)

Дніпро став прихистком для багатьох бізнесів – загалом з 24 лютого до Дніпра переїхало вже 56 виробничих підприємств. Не виключенням став і Дмитро Єфремов, організатор компанії Arled, яка виготовляє світлодіодне обладнання. Чоловіку довелося вже вдруге починати розвивати свою справу через переїзд з окупованих територій. Проте не дивлячись на усі труднощі, Дмитро просуває свій бізнес вперед вже 12 років, про це пише Дніпровська панорама.

Дмитро Єфрємов – український підприємець, який спеціалізується на виготовленні світлодіодного обладнання. У далекому 2011 році чоловік розпочав власну справу в Донецьку. Однак, як більшості українців, що проживали на території сходу України, Дмитру довелося приймати непросте рішення та залишити місто через російську окупацію та переїхати до Бердянська. На новому місці його справа витримала усі випробування та продовжила свій розвиток. Проте згодом, через повномасштабне російське вторгнення, йому доведеться наново пережити цей важкий досвід та знову шукати нове місто. Так, після більш ніж десяти років роботи чоловік та його підприємство вдруге переїздять, цього разу вже до Дніпра.

image_2023-03-13_11-47-58 (3)

Здобутки в Бердянську

На виробництві Дмитра виготовляли більше тисячі світильників лише для оснащення маріупольського порту. Окрім цього, роботи було дуже багато: в Бердянську для оновлення місцевого порту чоловік та його працівники робили багато зовнішнього освітлення, майже повністю реконструювавши його.

Релокація виявилася вкрай складним завданням перед компанією. Повністю вивезти обладнання, яке робили власноруч, не вдалося з жодного із захоплених міст. Підходячи до цієї теми, чоловік розповів, що здебільшого обладнання для своїх задач підприємство виготовляло самостійно, європейські аналоги коштували великих фінансових вкладень – близько 100-150 тисяч доларів. Завдяки навичкам вдалося підготувати необхідний інструментарій з деталей на суму, що була меншою в кілька разів. Попри труднощі чоловіку та його підлеглим вистачило п’яти тисяч доларів для відновлення роботи з потрібними інструментами.

переселенець з Бердянська

Новий початок у Дніпрі

Після непростого переїзду до Дніпра Дмитро Єфрємов швидко почав відновлювати свій бізнес. Чоловік виготовляв жетони з гравіюванням, рекламні вивіски з підсвічуванням та світлофори.

Протягом кількох останніх місяців, складна енергетична ситуація в Україні серйозно відобразилася на повсякденному житті українців та змусила задуматися про автономність. На роботу підприємства та його профільність це також наклало певний відбиток – через необхідність мінімізувати використання електрики, попит на значну кількість виробів серйозно знизився. Проте не дивлячись на перешкоди, бізнес продовжує зростати та освоювати нові межі – наразі компанія Arled створює різноманітну техніку для освітлення, конструкції для фасадів будинків та надає послуги з гравіювання. В подальшому Дмитро та його команда планують не опускати поставлену планку та втілювати у реальність найсміливіші концепти. 

переселенець з Бердянська

Експерименти та нові розробки

Компанія Arled має за плечима чималу кількість неординарних проєктів з підприємствами найрізноманітніших профілів діяльності. Так, окрім ювелірних крамниць, Дмитро встиг попрацювати разом з іншими спеціалістами над створенням меморіалу. Окрім того, Дмитро та його підприємство активно ділиться результатами своєї роботи.

Подекуди користувачі соцмереж можуть побачити процес створення приладів для освітлення та те, як над ними працюють ті чи інші члени команди.

переселенець з Бердянська

Враховуючи нові умови, чоловік зміг підлаштувати свій бізнес до нових потреб. Він та його команда робить енергозберігаючі світильники із залишків освітлення для ювелірних вітрин.

Окрім цього, підприємство має досвід роботи з лікарнями. Спеціальні світильники вже встановлені в багатьох лікарняних відділеннях, а також в вагонах Крюківського вагонобудівельного заводу. Їхня особливість полягає в тому, що вони можуть бути додатково укомплектовані вимикачем, розеткою або usb-розеткою та кнопкою виклику персоналу задля потреб тих чи інших людей. Під час затяжних вимкнень світла, підприємець ще сильніше охопив нову нішу, яка відповідала до тогочасних умов – автономні джерела світла для житлових приміщень.

переселенець з Бердянська

"Вони працюють від будь-якого USB порта, від ноутбука, пауербанка, або якого зарядного пристрою – на інверторах таких багато. Великі працюють від пауербанка 12 годин. Під ними можна працювати також або сидіти вдома. Багато таких світильників ми виготовили на передову", — говорить Дмитро.

Постійний пошук

Чоловік розповів, що часу на відпочинок майже не лишається – нові та вже перевірені часом клієнти постійно дають нові завдання, які Дмитро та його команда виконують з усією відповідальністю. Вже багато років результати роботи Дмитра Єфрємова та його працівників можна у різних кутках України: техніка від Arled освітлює шлях мешканців, Києва, Харкова, Дніпра та чималої кількості інших містах нашої великої держави.

Вийти на рівень виготовлення продукції, який мав у Бердянську, каже підприємець, не може, бо не вистачає багато обладнання, яке залишилося в окупації. Дванадцять років роботи у різних містах України дали підприємцю чималий досвід та підтвердили його стійкість перед вкрай непростими задачами. Хоч чоловік і продовжує розвивати свій бізнес на новому місці, він дуже чекає на те, що його рідне місто якомога раніше буде звільнено від російських окупантів, і Дмитро Єфремов зможе повністю відновити свою роботу в рідному Бердянську та взяти участь у відновленні розбитих росіянами міст.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як переселенка з Маріуполя виготовляє незвичайні букети з зефіру.