До війни робив кращі суші у місті. Повар з Дніпра вийшов один проти танка та зупинив атаку ворога

Повар з Дніпра знищив ворожий танк і зупинив атаку ворога. До війни дніпрянин Андрій ніколи не тримав у руках зброю. Останні 15 років він займався приготуванням суші. Але під час повномасштабного вторгнення ворога до України чоловік отримав спеціальність гранатометника та став на захист країни. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Окрему бригаду територіальної оборони Дніпра.

Ще під час тренувань Андрій казав побратимам про свою готовність вийти проти танка. Хлопці реагували скептично й відповідали: “От коли вийдеш і таки поцілиш у танк - тоді й будеш вихвалятися”.

Андрій навіть не уявляв, що невдовзі саме так і станеться - він опиниться з танком один на один.

Танк доїхав впритул до окопу, майже весь час він був під прикриттям іншого підбитого російського танку. Андрій намагався знайти більш вдалу позицію, але коли добіг до неї танк вже доїхав туди і розвертав у його бік ствол гармати - він вже встиг наробити біди на цій ділянці оборони.

Андрій зробив постріл першим і влучив прямо під башту. Танк почав горіти і за кілька хвилин вибухнув його боєкомплект - російський танк розірвало на друзки. Андрій у цей час відповзав по дну глибокого окопу. Побратими, кажуть: “Він таки зробив, як і казав, він вийшов проти танка, вистрілив і знищив його”, - йдеться у повідомленні бригади. 

У коментарях до цього посту дніпряні пишуть, що суші Андрія були одними з найкращих у нашому місті. 

коментарі до посту про бійця

Нагадаємо, раніше ми писали, як бійцям тероборони Дніпра після жорсткого обстрілу довелося доїти кіз та коров.