Приготувала 30 банок - не вистачило до весни. Варення з чорної смородини сподобається всій родині
Користь чорної смородини відома всім. Ці закрутки найпопулярніші серед іншого варення. Дніпровська панорама пропонує найпростіший рецепт варення з чорної смородини.
Це варення стане смаколиком на вашому столі взимку. Потрібно лише небагато часу та бажання. Перейдемо до приготування.
Складові:
- 1 кг чорної смородини
- 1 кг цукру
- 350 мл води
Спосіб приготування:
- Переберіть ягоди для варення з чорної смородини на зиму. Покладіть смородину в таз і залийте холодною водою.
- Промийте ретельно ягоди декілька разів. Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти.
- Покладіть смородину в таз для варення або в широку каструлю, засипте цукром, акуратно перемішайте і залиште ягоди з цукром на ніч, прикривши таз марлею або рушником.
- Помістіть смородину знову на вогонь, влийте воду і зменште вогонь. Після цього почніть знімати піну, збираючи її від країв в центр.
- Варіть варення зі смородини при легкому кипінні на повільному вогні 50-60 хв., сироп повинен загуснути.
- Щоб перевірити готовність варення зі смородини, налийте ложку сиропу на блюдце і остудіть.
- Проведіть держаком ложки по сиропу, якщо залишається чітка смуга, варення готове.
- Зніміть таз з вогню і остудіть варення з чорної смородини на зиму.
- Покладіть в стерилізовані банки та закрутіть.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, що копійчаний салат, за який можна віддати мільйон. Щавель, яйце та огірок - справжня вітамінна бомба.