Приготувала 30 банок - не вистачило до весни. Варення з чорної смородини сподобається всій родині

Користь чорної смородини відома всім. Ці закрутки найпопулярніші серед іншого варення. Дніпровська панорама пропонує найпростіший рецепт варення з чорної смородини.

Це варення стане смаколиком на вашому столі взимку. Потрібно лише небагато часу та бажання. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • 1 кг чорної смородини
  • 1 кг цукру
  • 350 мл води

Спосіб приготування:

  1. Переберіть ягоди для варення з чорної смородини на зиму. Покладіть смородину в таз і залийте холодною водою.
  2. Промийте ретельно ягоди декілька разів. Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти.
  3. Покладіть смородину в таз для варення або в широку каструлю, засипте цукром, акуратно перемішайте і залиште ягоди з цукром на ніч, прикривши таз марлею або рушником.
  4. Помістіть смородину знову на вогонь, влийте воду і зменште вогонь. Після цього почніть знімати піну, збираючи її від країв в центр.
  5. Варіть варення зі смородини при легкому кипінні на повільному вогні 50-60 хв., сироп повинен загуснути.
  6. Щоб перевірити готовність варення зі смородини, налийте ложку сиропу на блюдце і остудіть.
  7. Проведіть держаком ложки по сиропу, якщо залишається чітка смуга, варення готове.
  8. Зніміть таз з вогню і остудіть варення з чорної смородини на зиму.
  9. Покладіть в стерилізовані банки та закрутіть.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що копійчаний салат, за який можна віддати мільйон. Щавель, яйце та огірок - справжня вітамінна бомба.