Програма медичних гарантій на 2024 рік: НСЗУ випустила гід для пацієнтів (інструкція)

Національна служба здоров’я України презентує Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнтів 2024. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на НСЗУ.

Гід розповідає про послуги, які можна отримати на різних рівнях медичної допомоги та у різних лікарів. Користуватись ним дуже зручно. Його зручно завантажити та завжди мати з собою в телефоні.

Як говориться в повідомленні, Гід доступно розповідає, які послуги можна отримати на різних рівнях медичної допомоги та у різних лікарів. Чи можна зробити КТ і МРТ безоплатно? Чи покриває Програма медичних гарантій гормональні аналізи? Що робити, якщо в лікарні просять заплатити за ліки чи операцію? А також, які ліки можна отримати за програмою “Доступні ліки”. На ці та інші питання пацієнт може знайти відповіді в оновленому Гіді по Програмі медичних гарантій.

Також можна отримати відповідь на запитання: які послуги можна отримати на первинній ланці меддопомоги; які безоплатні послуги з лабораторних, інструментальних та ендоскопічних досліджень можна отримати на амбулаторному рівні; що передбачає стаціонарна допомога та окремі пріоритетні напрямки.

Також у посібнику можна знайти інформацію про те, що входить у безкоштовну психіатричну, онкологічну, реабілітаційну та паліативну допомогу, а також про програму "Доступні ліки" та алгоритм їх отримання.

Крім цього, в посібнику є інформація стосовно того, як оформити і подати скаргу, якщо у медичному закладі від пацієнта вимагають кошти за лікування або пацієнт купує ліки власним коштом.

Завдяки Гіду знайдете інформацію:

  • Що таке Програма медичних гарантій та пакети послуг?
  • Які послуги можна отримати у лікаря первинної меддопомоги?
  • Які безоплатні лабораторні, інструментальні та ендоскопічні дослідження можна зробити на амбулаторному рівні?
  • Що передбачає стаціонарна допомога та окремі пріоритетні напрямки?
  • Що входить в безоплатну психіатричну, онкологічну, реабілітаційну та паліативну допомогу?
  • Які ліки входять в програму “Доступні ліки” та як їх отримати безоплатно або з частковою доплатою?
  • Яку інформацію можна отримати в контакті-центрі НСЗУ за номером 16-77?
  • Як подати скаргу у разі порушення прав пацієнта на безоплатні медпослуги?

  Завантажити посібник можна за посиланням: https://cutt.ly/DwCcdHP5.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як виявити рак на ранніх стадіях. Які безкоштовні обстеження дозволяють виявити рак