Проплачені мітинги під час війни: хто і навіщо їх організовує у Дніпрі

Під час війни в Україні поновилися проплачені мітинги і пікети. Невідомі організатори виводять на вулиці людей, які отримують погодинну оплату. Це викликає обурення суспільства і побоювання, що такі заходи можуть бути використані для дестабілізації ситуації в країні, пише Дніпровська панорама, посилаючись на "Наще місто".

Останніми днями подібні мітинги відбулися у Дніпрі, Кам'янському та інших містах України. На них виходили, як правило, пенсіонери та молоді люди. Учасники акцій несли плакати з політичними гаслами, які часто суперечили офіційній позиції України.

мітинг

Організатори мітингов невідомі. Однак, уважні журналісти зафіксували, як вони роздають гроші учасникам акцій. Це свідчить про те, що мітинги є проплаченими.

мітинг біля міськради

Такі мітинги можуть бути використані для дестабілізації ситуації в Україні. Російська пропаганда може використовувати їх для того, щоб показати, що в Україні панує хаос і розлад. Це може деморалізувати українців і послабити їхню підтримку уряду.

мітинг біля міськради

Очевидно, що громадами та регіонами України повним ходом йде відпрацювання добре відомої (і навіть трохи призабутої) технології “мітингарів” – у нових, військових реаліях. Дуже дивує вже той факт, що під час дії режиму воєнного стану, коли масові акції – під забороною, невідомі (поки що) замовники подібних проплачених мітингів виводять на центральні площі різних міст України безліч людей. З добре виготовленими плакатами, мегафонами, фаєрами. І під час повітряних тривог вони мітинги не припиняють і людей в укриття не ховають.

мітинг

Вже пройшли акції “за гроші” нібито для армії про демобілізацію, на яких серед інших “мітингували” молоді здорові чоловіки (?!). А тепер “прокачуються” будь-які конфліктні ситуації в містах і громадах, які можуть турбувати людей – забудова, зелені зони, комуналка і так далі.

мітинг

Привід – не має значення, головне – технологічно його відпрацювати. Вивести людей, пошуміти, створити картинку для відео, яке потім розганятиметься по соцмережах і стане чудовим подарунком для пропагандистських медіа країни-агресора. Яким хлібом не годуй – дай показати у всіх ефірах, що в Україні нібито “зникло все”, навколо хаос та роздрай.

мітинг

А в результаті такими “мітингами”, пікетами тощо крок за кроком намагаються “качати” ситуацію. Говорячи офіційною мовою – дестабілізувати соціально-політичне становище в окремих громадах, регіонах та в масштабах країни загалом.

мітинг

Кому вигідне таке розгойдування в той час, коли Україна веде боротьбу з найжорстокішим противником? Відповідь очевидна – лише ворогові. Який прямо чи опосередковано, за гроші чи втемну використовує “активістів”, псевдо-патріотів та іншу “п’яту колону”, прагне розхитати, роздробити та розколоти Україну. Підірвати країну, що воює, зсередини.

мітинг

Саме про це нещодавно попереджав націю Президент Володимир Зеленський. Країна-агресор уже готує та ймовірно реалізує черговий план (під умовною назвою “Майдан-3”) щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, наголосив глава держави.

мітинг біля міськради

мітинг біля міськради

Цей план цілком можливо виявляється у вигляді численних “мітингів за все добре”. Чому такі проплачені “рухи” взагалі можуть відбуватися під час війни, хто насправді їх організує, підкуповуючи або використовуючи у темну людей, що виходять на “мітинги”? Відповісти на ці питання суспільству дуже оперативно мають правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро: місто-хаб допомоги українським захисникам