Пухкі вергуни на кефірі: рецепт, що відродить смак дитинства
Цей рецепт допоможе вам приготувати неймовірно ніжну, повітряну та ароматну випічку, що буквально тане в роті. Завдяки одному секретному інгредієнту, вергуни не вбирають зайву олію, залишаючись ідеально пухкими. Спробуйте цей простий, але геніальний рецепт і переконайтеся, що справжня домашня випічка завжди найкраща, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
теплий кефір - 260 г.
цукор - 60 г.
горілка - 40 г.
яйця - 1 шт.
дрібка солі.
розтоплене вершкове масло - 60 г.
сода - 5 г (1 ч. л.).
просіяне борошно - 450-480 г.
Приготування
- Кефір обовʼязково підігріваємо, він може розшаруватися - нічого страшного. Горiлку додавати необовʼязково, але так вергуни не будуть вбирати олію. Тісто замішаємо мʼяке, воно має трохи липнути до руки, тому регулюйте кількість борошна.
- Олії має бути достатньо, приблизно 2-3 см. Смажити краще в каструлі з товстим дном, щоб олія не перегрівалася. Після того, як вергуни охолонуть - трішки підігрійте їх у мікрохвильовці і вони знову стануть мʼякенькі
Також раніше ми писали Секрет корейських кулінарів: як приготувати салат «Камді-Ча» за 15 хвилин