Пухкі вергуни на кефірі: рецепт, що відродить смак дитинства

Цей рецепт допоможе вам приготувати неймовірно ніжну, повітряну та ароматну випічку, що буквально тане в роті. Завдяки одному секретному інгредієнту, вергуни не вбирають зайву олію, залишаючись ідеально пухкими. Спробуйте цей простий, але геніальний рецепт і переконайтеся, що справжня домашня випічка завжди найкраща, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

теплий кефір - 260 г.
цукор - 60 г.
горілка - 40 г.
яйця - 1 шт.
дрібка солі.
розтоплене вершкове масло - 60 г.
сода - 5 г (1 ч. л.).
просіяне борошно - 450-480 г.


Приготування

  1. Кефір обовʼязково підігріваємо, він може розшаруватися - нічого страшного. Горiлку додавати необовʼязково, але так вергуни не будуть вбирати олію. Тісто замішаємо мʼяке, воно має трохи липнути до руки, тому регулюйте кількість борошна. 
  2. Олії має бути достатньо, приблизно 2-3 см. Смажити краще в каструлі з товстим дном, щоб олія не перегрівалася. Після того, як вергуни охолонуть - трішки підігрійте їх у мікрохвильовці і вони знову стануть мʼякенькі

Також раніше ми писали Секрет корейських кулінарів: як приготувати салат «Камді-Ча» за 15 хвилин