Пухнасті друзі для маленьких пустунів: 5 порід котів, які ладнають з дітьми

Вибір домашнього улюбленця – це важливе рішення, яке потребує ретельного підходу. Особливо важливо врахувати цю задачу, якщо у вашій родині є діти. Не всі коти відрізняються доброзичливим характером, але є породи, які ідеально підходять для дітей. Адже не всі породи котів однаково ладнають з маленькими пустунами. Деякі можуть бути надто агресивними або нетерплячими, інші ж, навпаки, стануть справжніми друзями й компаньйонами для ваших малюків. Про це розповість Дніпровська порадниця.

У цій статті ми розповімо про 5 порід котів, які, як правило, чудово ладнають з дітьми:

Мейн-кун:

Ці величні коти відомі своїм лагідним характером та терплячістю. Крім своїх видатних розмірів, мейн-куни славляться інтелектом і живим характером, за що їх лагідно називають “ніжними гігантами”. Мейн-куни – вірні друзі і легко піддаються дресируванню, оскільки розумні, спокійні та орієнтовані на людей. Вони також відомі тим, що часто поводяться як собаки, ходячи за своїми господарями по всьому будинку.

Регдолл:

Ця порода котів отримала свою назву завдяки здатності розслаблятися в руках людини, стаючи схожим на ляльку ("ragdoll" з англ. – "лялька").


Абіссінська кішка:

Ці грайливі та активні коти обожнюють компанію та залюбки беруть участь у дитячих забавах. Абіссінці – енергійні, цікаві кішки, готові грати з дітьми весь день. Це соціальна порода, яка комфортно почувається як серед людей, так і серед домашніх тварин. Крім того, завдяки своїй тонкій шерсті, абіссинці не розводять бруд у будинку, що робить цю породу пріоритетною у сім’ях з дітьми.

Бірманська кішка:

Ці ласкаві та грайливі коти стають справжніми друзями для дітей. Оскільки бірмани ласкаві, грайливі та прості у спілкуванні, ці чудові кішки – ідеальні товариші для дітей. Вони можуть жити в будь-якому будинку та із задоволенням грають з іншими домашніми тваринами, незважаючи на те, що за своєю природою менш енергійні, ніж інші породи.

Сіамська кішка:

Ці говіркі та активні коти ̶ справжні пухнасті базіки. Їхня життєрадісна поведінка і доброзичливий характер допомагає їм швидко знаходити контакт з дитиною будь-якого віку. Сіамські кішки також відомі своїми “вокальними” даними та тим, що люблять бути в центрі уваги. При цьому високий рівень інтелекту іноді робити їх вимогливими до своїх господарів, але, на тлі решти переваг, це не такий серйозний недолік.

Чому ці породи так добре ладнають з дітьми?

Лагідний характер: Ці коти не схильні до агресії та чудово ладнають з дітьми.
Терплячість: Вони терпляче переносять обійми, пестощі та навіть нешкідливі пустощі з боку малюків.
Грайливість: Ці коти обожнюють грати та готові годинами розважати дітей.
Товариськість: Ці коти цінують людську увагу та спілкування, тому з радістю ладнають з дітьми.
Невибагливість: Ці коти не потребують багато уваги та догляду, що робить їх ідеальними для сімей з дітьми.

Звичайно, кожна тварина має індивідуальний характер. Тому, перш ніж заводити кота, важливо познайомитися з ним особисто, щоб переконатися, що він ладнає з вашими дітьми.

Пам'ятайте, що відповідальність за виховання та догляд за домашнім улюбленцем лежить на дорослих.

Навчіть своїх дітей правильно спілкуватися з котом, не кривдити його та поважати його особистий простір.

У такому разі ваш пухнастий друг стане справжнім членом сім'ї, який подарує вам багато радості та позитивних емоцій.