Ракета-носій "Вега-С" успішно стартувала з космодрому в Атлантиці: її розробляли фахівці із Дніпра

13 липня на космодромі Куру у Французькій Гвіані провели перший успішний запуск ракети класу "Вега-С". В її розробці брали участь фахівці із Дніпра. Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Південного машинобудівного заводу, передає Дніпровська Панорама

Як відомо, завод "Південмаш" виготовив для "Вега-С" рідкий ракетний двигун РД-843. Він має забезпечувати створення тяги й керування польотом. Ракета-носій має вивести на орбіту шість малих штучних супутників Землі. Вони виконуватимуть різні завдання: від вивчення впливу космічного випромінювання на електроніку до вирощування рослин в умовах мікрогравітації. 

Основним навантаженням ракети-носія є LARES 2. Це науковий супутник, розроблений в Італії. Основним його завданням є отримання підтвердження загальної теорії відносності Ейнштейна.

Зазначимо, це вже друга спроба вивести ракету-носій "Вега-С" на орбіту. Перший пуск у 2020 році був невдалим. Тоді апарат мав вивести на орбіту два супутники: один – для Європейського космічного агентства та Іспанії, другий – для Французького космічного агентства. Однак він відхилився від заданої траєкторії, а згодом супутники оголосили втраченими.

Читайте також: Днепровско-американская ракета отправила на МКС космический грузовик (Видео старта)