Ракетні та “шахедні” атаки по Дніпропетровщині почастішали: причину пояснили в ОК "Південь"

Керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі Національного телемарафону розповіла, що російські військові вважають Дніпропетровську область, а також Миколаївщину та Одещину, хабами резерву для української армії. Саме тому ворог почав частіше обстрілювати ці регіони ракетами й дронами-камікадзе. Також окупанти активізували вогонь і по Херсонщині. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Наталія Гуменюк

"Ми акцентували увагу на тому, що після незрозумілого фіаско в самому “запорєбриковому царстві” будуть шукати перемоги там, де можуть їх досягти. Зокрема, їх улюблений спосіб — ракетні та “шахедні” атаки. Вони саме до такого і вдалися. Під ударами ворога ті регіони, які за їх розумінням, є хабом резерву для українського війська, для Сил оборони, які проводять активні дії. Зокрема, тому така увага Дніпропетровщині, яка межує з прифронтовою Запорізькою областю, така увага Миколаївщині, Одещині, які постачають ресурси для Херсонської прифронтової області. Саме тому така активізація вогню і по Херсонщині", – сказала речниця ОК "Південь".

Також Наталія Гуменюк зазначила, що росіяни постійно розробляють нові тактики, щоб обійти системи української ППО.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Дніпропетровщині проведуть навчання на випадок вибуху на Запорізькій АЕС.