Раніше тут жив князь Потьомкін. У Дніпрі знаходиться найстарший Палац міста, який вражає своєю величчю (фото)

У Дніпрі знаходиться найстарша будівля міста - Палац студентів ДНУ. Однак спочатку, цей будинок не був створений для студентів, повідомляє Дніпровська Панорама.

Цей палац розташований у центральному парку ім. Т.Г.Шевченка. Зазвичай, люди, які приходять відпочити до парку, навіть не замислюються над історією споруди. Однак раніше це був Палац князя Потьомкіна - колишній будинок генерал-губернатора.

У 1790 році катеринославці побачили славнозвісну будівлю, збудовану для князя Григорія Потьомкіна. Згодом навколо будинку з'явилися гарні оранжереї, що робило це місце більш привабливим.

палац

Палац є незвичайним своїми символами. Наприклад, образ орла на фасаді, який летить, символізує будівництво міста Херсон, бо напрям пташки спрямований у бік міста.

Інтер'єр палацу був прекрасний на кожному кроці. Тут все зроблено у венеціанському стилі. Дванадцять чудових колон підтримують сходовий майданчик 2-го поверху архітектори порівнюють з храмом Парфенон, видатної архітектурної пам’ятки давніх греків.

Тут дуже великі й просторі зали. Один був дуже освітлений, бо зроблений спеціально для балів.

Однак після смерті князя Потьомкіна палац був майже повністю зруйнований. Не було коштів. Однак згодом завдяки О. Полю тут почали влаштовуватися дворянські збори.

І нарешті Потьомкінський палац став першим навчальним корпусом новоствореного Катеринославського університету. Проте під час Другої світової війни Палац знову було майже зруйновано.

Після відновлення будівлі відомими архітекторами, Палац став першим у державі міжвишівським Палацом культури студентів. Тут проводились заходи створені студентами.

Палац Студентів

Згодом Палац передали в структуру Дніпропетровського національного університету, що стало проривом його діяльності. Зараз тут проводяться різноманітні виставки та екскурсії. Студенти ДНУ ім. Олеся Гончара намагаються підтримувати його неймовірний стан.

палац студентів ДНУпалац дну студенти

Проходячи повз, Палац радує своїм зовнішнім виглядом. Він неабияк доповнює красу парку ім. Т. Г. Шевченка та чарує своєю величністю.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпропетровщині знаходиться неймовірний «Строкатий сад» родини Ємелянцевих (фото).