Скандинавський антициклон летить у Дніпро, блокуючи атмосферний фронт

Скандинавський антициклон принесе найближчими вихідними в Україні теплі літні та переважно сонячні дні, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на УНІАН.

Як прогнозує начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, скандинавський антициклон посилює свій вплив на центральну Україну.

Водночас, продовжує блокувати переміщення контрастних атмосферних фронтів, які "зависли" над заходом і сходом України, обумовлюючи там зливи, - пояснив синоптик.

За його даними, літня спокійна погода з високими денними градусами збережеться і на початку нового тижня, але з середи, 21 червня, погода зміниться. Яких саме змін варто чекати – синоптик наразі не уточнює.

А ось синоптик Наталя Діденко обіцяє Дніпру дощову погоду:

У суботу дощі з грозами пройдуть у західних областях (там крутитиметься атмосферний фронт), місцями на сході України та Дніпропетровщині.
Дощі супроводжуватимуться часом грозами, при грозах може йти вітер.
У неділю дощі втримаються знову на заході України, на сході пройдуть лише на Донеччині, а ще додадуться до вологого списку південні області та Крим.
Усі, хто не увійшов до цих списків із дощем – 17-18 червня очікується суха погода.
Температура повітря буде відповідати сезону – дуже тепло чи спекотно.
Протягом дня передбачається +25+30 градусів, на заході повітря свіже. +19+24 градуси, - повідомила синоптик.

Нагадаємо, раніше ми писали: Невідома Дніпропетровщина: у Кривому Розі можна знайти унікальні марсіанські краєвиди (Фото)