Рецепт котлет, який змінив життя домогосподарки. Уся сім'я тепер просить готувати тільки так

Котлета – це популярна м’ясна страва, яку можна знайти в кулінарії багатьох країн. Без котлети неможливо уявити, наприклад, американські бургери. Крім іноземної кухні, котлети – це хороший і ситний обід або вечеря для всієї родини. У цієї популярної страви навіть є конкуренція. Існує багато різних видів котлет – пожарські, по-київськи... За радянських часів найкращі готелі країни змагалися за якість котлет. Якщо гість закладу отримував смачну вечерю з соковитими котлетами, то він обов’язково повертався знову.

Зараз такої явної конкуренції немає. Але готувати соковиті котлети досі актуально.

Інгредієнти:

М’ясний фарш – 400 г
Картопля – 2 шт.
Яйце – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Сіль – ½ ч. л.
Чорний перець – щіпка
Сир – 80 г
Жовтки – 4 шт.

Приготування

Чищену картоплю натираємо на великій тертці, промиваємо у воді. Зливаємо з картопляної маси воду, додаємо туди фарш, розбиваємо яйце, всипаємо сіль і чорний перець.
Пропускаємо через прес зубчики часнику, додаємо до маси, перемішуємо. Цибулю натираємо на дрібній тертці, викладаємо в суміш фаршу і картоплі, знову перемішуємо.
Накриваємо масу харчовою плівкою, залишаємо на 30 хвилин. Далі ділимо фарш на 4 рівні частини, формуємо котлети.
Викладаємо котлети на деко, застелений пергаментом, робимо в середині кожної котлети поглиблення.
Запікаємо котлети в духовці 30 хвилин при 180 градусах. Після приготування натираємо дрібно сир, посипаємо в поглиблення. Туди ж кладемо по жовтку, запікаємо котлети ще 5-7 хвилин.

Гарнір

Для цих котлет відмінно підходить салат з капусти, помідорів, цибулі та болгарського перцю.


Салат можна заправити оливковою олією та зернистою гірчицею, подавати з котлетами.

Доречні поради

Цей рецепт котлет у духовці – це відмінний спосіб приготувати соковиті та смачні котлети. Картопля в складі фаршу робить їх більш ніжними і пухкими. Сир і жовтки, які кладуться в середину котлет, створюють апетитну скоринку і роблять їх ще більш смачними.

Салат з капусти, помідорів, цибулі та болгарського перцю – це свіжий і корисний гарнір, який ідеально поєднується з котлетами.

як приготувати котлетуяк приготувати котлетуяк приготувати котлетуяк приготувати котлету

Нагадаємо, раніше ми писали

Збиваємо капусту із кефіром. Ліниві капустяні пиріжки: рецепт підказав бідний єврей