Рекордну суму у 22 млн євро було відхилено. Спробу підкупу мера Дніпра скеровано до суду

Колишній нардеп, викритий на спробі підкупу за 22 мільйона євро міського голови Дніпра, опинився на лаві підсудних. І це вже вдруге, адже він є обвинуваченим й у справі за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії, яка наразі слухається у ВАКС. Передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт НАБУ .

22 млн євро -  одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди, зафіксованої правоохоронцями в Україні. Ці кошти мали забезпечити «лояльність» мера під час за укладення з підконтрольними нардепу компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом. Кошти екснардеп обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку.

Особу викрили й повідомили про підозру у жовтні 2022 року. Розслідування  НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра. 9 грудня 2022 року сторони захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення.

Екснардеп також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, -  застерігають у НАБУ.

Раніше ми писали про Мер Дніпра Філатов написав про ганебне явище та звернувся до містян. На фронті такі дискусії не ведуть.