Рулет, який тане в роті: секрет ідеального меренгового десерту
Відчуйте себе справжнім кондитером, готуючи цей вишуканий десерт. Поєднання хрусткої меренги, ніжного вершкового крему та соковитої полуниці створить незабутнє смакове враження. Це шедевр, який підкорить серця ваших гостей, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Білки – 6 шт.
Цукор – 260 г.
Сіль – щіпка.
Лимонний сік – 1 ч. л.
Кукурудзяний крохмаль – 40 г.
Для крему
Холодні вершки (33%) – 300 мл.
Цукрова пудра – 200 г.
Вершковий сир – 180 г.
Полуниця (для прикрашання).
Приготування
- До білків додаємо сіль і лимонний сік, збиваємо до легкої піни, поступово додаємо цукор. Збиваємо до стійких піків. В кінці просіюємо кукурудзяний крохмаль і обережно перемішуємо лопаткою. Масу потрібно довести до тягучої консистенції, вона має збільшитися в об’ємі.
- Викладаємо масу на пергамент, не робіть надто тонкого шару. Випікаємо 25–30 хвилин за температури 130–150 °C. Готовність перевіряємо, натиснувши пальцем (повинен бути хрускіт).
- Для крему: холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою до м’яких піків, додаємо вершковий сир і збиваємо до стійких піків.
- Готовий рулет перекладаємо на рушник або новий аркуш пергаменту, знімаємо пергамент, на якому випікали. Змащуємо кремом, прикрашаємо свіжою полуницею, обережно згортаємо рулет. Прикрашаємо. Відправляємо в холодильник на 2–3 години.
Також раніше ми писали Торт за 15 хвилин: без борошна, без випічки має просто неперевершений смак