Салат "Цікавий" з буряковим листям. Рецепт вартий мільйона

Влітку хочеться чогось легкого та освіжаючого. Дніпровська Панорама пропонує для вас незвичайний салат з бурякового бадилля.

Цей салат є дуже смачним та багатим на вітаміни. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • Буряче бадилля (від 5-7 буряків невеликого розміру) - 100 гр
  • Цибуля - 0.5 шт.
  • Часник - 1 зубч.
  • Помідори черрі - 6 шт.
  • Кедрові горіхи (або волоські) - 30 гр
  • Рослинна олія - 4 стол.
  • Яблучний оцет (або сік лимона) - 1 стол.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор (за бажанням) - 0.25 чайн.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Спеції сухі (по щіпці кожної) - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте всі продукти. Насамперед вимийте бадилля. Ретельно промийте кожен листочок, щоб позбутися залишків бруду і пилу. Наріжте листочки та стебла невеликими фрагментами 4-5 см завдовжки.
  2. Закип'ятіть невелику кількість води в каструлі чи сотейнику. Опустіть бадилля в киплячу воду на 1-3 хвилини. Молодим тонким листочкам буде достатньо однієї хвилини, якщо листи зріліші і жорсткіші, то залиште їх у киплячій воді на 2-3 хвилини. Відкиньте бадилля на друшляк і остудіть.
  3. Наріжте цибулину тонкими чверть кільцями або півкільцями, а часник нарубайте гострим ножем.
  4. У глибоку салатницю викладіть бурякове бадилля.
  5. Помідори черрі наріжте навпіл. Салат буде яскраво і апетитно виглядати, якщо ви візьмете томати різних кольорів. Відправте до бурякового бадилля цибулю та помідори.
  6. Зробіть заправлення. У глибоку маленьку миску влийте оливкову або олію та оцет. Замість оцту можна використовувати сік свіжого лимона. Додайте подрібнений часник, мелені перці та сухі спеції, такі як базилік або орегано. Все ретельно перемішайте.
  7. До салатниці додайте кедрові або волоські подрібнені горіхи. За бажанням горіхи можна злегка підсушити на сухій гарячій сковороді. Посоліть все до смаку і полийте ароматною заправкою. Зелень промийте і обсушіть. Для салату відмінно підійдуть петрушка, кріп або молода зелена цибуля. Все перемішайте.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що приготуємо дуже смачне варення з черешні на зиму.