Салат "Ірис" на Новий рік здивує всіх гостей

Пропонуємо вам приготувати смачні та поживні салати під назвою "Ірис". Є кілька варіантів приготування цього смаколику. Сподіваємось, вам вони сподобаються та стануть улюбленими у вашій родині. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Салат "Ірис"

Інгредієнти:

● Банку консервованих кальмарів,
● 100 грам креветок,
● 2 картоплі,
● 5 яєць,
● 1 свіжий огірок,
● Майонез.

ири

Спосіб приготування

Ставимо варити в підсоленій воді картопля, відварюємо яйця круто. Картоплю, що остигнула, натираємо на великій тертці, яйця ділимо на білки і жовтки. Ріжемо дрібними кубиками огірок та кальмари. Яєчні жовтки натираємо на дрібній тертці.

Починаємо викладати салат на блюдо. Першим шаром піде картопля, змастіть майонезом, далі, кальмари, так само, з майонезом, креветки, огірки, шар майонезу, п'ятим шаром підуть терті яєчні жовтки. Тепер приступаємо до останнього шару. Натираємо білки на тертці, змішуємо з буряковим соком, щоби білки забарвилися в червоний колір.

 

Салат "Ірис"

Інгредієнти:

500 г варених креветок
500 г вареної картоплі
500 г варених яєць
200 г моркви
200 г консервованих зелених оливок
200 г майонезу
100 г сиру твердого
100 г зеленого горошку
спеції за смаком

рее

Приготування:

Картоплю, яйця і моркву очистити і відварити до готовності.
Креветки очистити від панцирів і відварити в підсоленій воді.
Оливки розрізати навпіл.
Сир натерти на крупній тертці.
Всі інгредієнти нарізати кубиками.
У мисці змішати картоплю, яйця, моркву, креветки, оливки, сир і горошок.
Додати майонез і спеції за смаком.
Перемішати і викласти салат у форму, попередньо застеливши її харчовою плівкою.
Дати салату застигнути в холодильнику протягом кількох годин.
Перед подачею на стіл салат перевернути на тарілку, зняти харчову плівку і прикрасити зеленню.

Секрети приготування:

Для більш насиченого смаку салат можна додати в нього варену цибулю, нарізану кубиками.
Якщо ви хочете зробити салат більш дієтичним, ви можете замінити майонез на сметану або йогурт.
Для прикраси салату можна використовувати також свіжі овочі, наприклад, помідори, огірки або зелений лук.
Смачного!