Шарлотку більше не готую. Яблучний пиріг по-новому
Коли, як не зараз, експериментувати із яблуками. Урожай цього року чудовий, у магазинах вони коштують дешево, а головне зараз у яблуках багато вітамінів. Але звичні пироги з ними вже набридли. Рецептом неймовірно ароматного пирога із яблуками ділиться Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
Яйця 4 шт.
Сметана 2 столові ложки.
Цукор 1 склянка (200 г).
Борошно 1 склянка (200 г).
Розпушувач 10 г.
Ванілін 1 пакетик.
Яблука 2-3 шт.
Приготування:
Борошно просіваємо через сито. Яйця збиваємо з цукром (для повітряної маси, краще збивати за допомогою міксера). Додаємо сметану, ванілін, перемішуємо. Вводимо борошно з розпушувачем. Акуратно перемішуємо за допомогою лопатки. Тісто готове. Яблука нарізаємо на тоненькі часточки, додаємо ложку цукру і сік лимона. Перемішуємо. Форму застеляємо пергаментним папером можна у вигляді "французької сорочки". У форму переливаємо частину тіста. Викладаємо шар яблук, потім іншу частину тіста і знову прикрашаємо яблуками. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовий пиріг остудити і посипати цукровою пудрою.
Також раніше ми писали Настільки смачно, що не відірватися. Картопляні деруни з грибами (Рецепт)