Щоб котлети бути смачні та соковиті, фарш треба маринувати. Простий секрет приготування котлет

Якщо давно не готували котлети, розповімо секрет соковитих котлет. Ця страва не потребує багато часу та зайвого клопоту, проте є важливий момент, про який не знають, або на нього не звертають увагу господині. Цим секретиком поділився один шеф-кухар. За його словами, фарш треба маринувати. Котлети завжди виходять неймовірно соковиті, повітряні та м'які. Про це повідомляє Дніпровська порадниця

Соковиті м'ясні котлети – чудовий вибір для обіду. Якщо у вас котлети виходять сухими, жорсткими та розвалюються, давайте спробуємо виправити це. Насправді, приготувати ідеальні котлети простіше, ніж може здатися.

котлеты1

Для початку виберіть два види м'яса для фаршу: один жирний (наприклад, свинина) і один пісніший (курка або яловичина). Найкраще готувати фарш самостійно, щоб контролювати якість та склад.

Котлети рецепт
У фарш додайте мелений чорний перець і дрібно нарізану цибулю. Інші спеції до смаку та за вашими вподобаннями.

Сіль додаємо тільки перед жаркою, щоб уникнути витягування зайвої вологи з м'яса, що може зробити котлети сухими.

Ретельно перемішайте фарш і дайте йому настоятися в холодильнику хоча б 1,5 години, а краще 3 години. Перед смаженням важливо «відбити» фарш. Візьміть порцію фаршу, підніміть близько 20 см на висоту і різко киньте на стіл. Повторіть цей процес приблизно 15 разів до одержання однорідної маси.

Сформуйте котлети та обсмажте їх до золотистої скоринки з обох боків на сковороді з невеликою кількістю олії. Можна запекти котлети в духовці, тому що це більш здоровий варіант. Запікайте їх за 180 градусів 40 хвилин. Якщо помітите, що котлети починають підсихати, накрийте фольгою.

Нагадаємо, раніше ми писали

Капустяні стейки: ситне та бюджетне рішення для обіду чи вечері