Шоколадний пиріг на пиві: ароматний і насичений
Шоколадний пиріг - це улюблене ласощі багатьох людей. Він може бути простим і класичним, або ж більш складним і вишуканим. Але який би рецепт ви не обрали, шоколадний пиріг завжди буде радувати вас своїм смаком і ароматом. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати приготувати шоколадний пиріг на пиві. Цей рецепт відрізняється від традиційних тим, що в ньому замість молока використовується пиво. Пиво надає пирогу особливий смак і аромат, який неможливо порівняти з чим-небудь іншим.
Інгредієнти
- Пиво - 250 мл
- Масло вершкове - 250 г
- Цукор - 300 г
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Какао - 100 г
- Яйця - 2 шт.
- Кефір - 150 мл
- Борошно - 300 г
- Сода - 7 г
Для помадки
- Варена згущенка - 150 г
- Масло вершкове - 100 г
- Арахіс солоний - 150 г
Приготування
- Масло розтопіть на середньому вогні в сотейнику. Додайте пиво і доведіть до кипіння.
- Всипте какао, цукор і ванільний цукор. Перемішайте до розчинення цукру.
- Яйця збийте з кефіром.
- Влийте пивну суміш в яєчну. Перемішайте.
- Всипте борошно і соду. Перемішайте на низьких оборотах міксера.
- Вилити тісто в форму для випічки, змащену маслом і присипану борошном.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.
Приготування помадки
- Масло вершкове розтопіть на водяній бані.
- Додайте варену згущенку і перемішайте до однорідності.
- Готовий пиріг охолодіть і полийте помадкою. Посипте зверху солоним арахісом.
Шоколадний пиріг на пиві виходить дуже ароматним і насиченим. Пиво надає йому неповторний смак і робить пиріг більш вологим і ніжним. Помадка з згущенки і вершкового масла робить пиріг ще більш смачним і апетитным.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт без випічки а-ля Snickers.