Шоколадний пиріг на пиві: ароматний і насичений

Шоколадний пиріг - це улюблене ласощі багатьох людей. Він може бути простим і класичним, або ж більш складним і вишуканим. Але який би рецепт ви не обрали, шоколадний пиріг завжди буде радувати вас своїм смаком і ароматом. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати приготувати шоколадний пиріг на пиві. Цей рецепт відрізняється від традиційних тим, що в ньому замість молока використовується пиво. Пиво надає пирогу особливий смак і аромат, який неможливо порівняти з чим-небудь іншим.

Інгредієнти

  • Пиво - 250 мл
  • Масло вершкове - 250 г
  • Цукор - 300 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Какао - 100 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Кефір - 150 мл
  • Борошно - 300 г
  • Сода - 7 г

Для помадки

  • Варена згущенка - 150 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Арахіс солоний - 150 г

Приготування

  • Масло розтопіть на середньому вогні в сотейнику. Додайте пиво і доведіть до кипіння.
  • Всипте какао, цукор і ванільний цукор. Перемішайте до розчинення цукру.
  • Яйця збийте з кефіром.
  • Влийте пивну суміш в яєчну. Перемішайте.
  • Всипте борошно і соду. Перемішайте на низьких оборотах міксера.
  • Вилити тісто в форму для випічки, змащену маслом і присипану борошном.
  • Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.

Приготування помадки

  • Масло вершкове розтопіть на водяній бані.
  • Додайте варену згущенку і перемішайте до однорідності.
  • Готовий пиріг охолодіть і полийте помадкою. Посипте зверху солоним арахісом.

Шоколадний пиріг на пиві виходить дуже ароматним і насиченим. Пиво надає йому неповторний смак і робить пиріг більш вологим і ніжним. Помадка з згущенки і вершкового масла робить пиріг ще більш смачним і апетитным.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт без випічки а-ля Snickers