Сім іграшок, які краще не купувати вашому малюку

Загрозу здоров'ю дитини можуть бути деякі іграшки. Навіть такі безневинні як би повітряні кульки нерідко стають причиною задухи у малюків. Тому потрібно дуже ретельно підбирати іграшки, якими грає дитина, повідомляє «Дніпровська панорама», посилаючись на РБК Україна.

З досвіду нещасних випадків медики виділили сім найнебезпечніших іграшок, ось вони.

Які іграшки небезпечні для дитини

Кожна новина про магніти, батареї або слайм, які призвели до реанімації дітей, лякають і приголомшують. І добре, якщо такі історії закінчуються одужанням. Але кожна така іграшка може коштувати життю дитини, - пишуть лікарі.

Медики наголошують, що батьки мають пам'ятати про це, купуючи іграшки своїм дітям. Лікарі перераховують небезпечні з них.

Іграшки з магнітами

Магніти стають особливо небезпечними, якщо дитина проковтне більше одного. Адже магніти можуть притягуватись. Проходячи через систему травлення дитини, вони можуть розірвати стінки кишечника. Це може спричинити перфорацію. При склеюванні може статися кишкова непрохідність.

Слайм чи лизун

Лізун складається з молекул речовини-полімеру, наприклад, клею. Хоча клей ПВА не вважається токсичним, але якщо його з'їсти, речовина небезпечна для здоров'я дитини.

До іграшки також додають тетраборат натрію (бура). Він забезпечує лизуну справжність та відносну м'якість.

Тетраборат натрію - це сіль борної кислоти, яку використовують для дезінфекції шкіри та слизової ротової порожнини. Ця речовина може вплинути на нервову систему, нирки, шлунково-кишковий тракт при попаданні в організм або через подразнення на шкірі. При тривалому контакті зі шкірою може спричинити контактний дерматит.

Іграшки з маленькими батарейками

Батарейки типу "таблетки" маленькі та круглі, схожі на кнопку, сьогодні використовуються у багатьох речах. Потрапляючи в травний тракт, батарея за короткий проміжок часу призводить до важких опіків та виразок слизових оболонок.

Переконайтеся, що батареї вдома знаходяться в місцях, до яких дитина має доступ. А якщо вони є в іграшках, то повинні бути надійно закриті, щоб малюк не зміг їх дістати.

Повітряні кульки

Ніколи не дозволяйте дітям молодше 8 років самостійно надувати кульки. Легко випадково вдихнути повітряну кульку, коли дитина робить вдих. Це одна з провідних причин ядухи у дітей.

Іграшки з крихітними деталями

Маленькі діти тягнуть до рота все, до чого можуть дотягнутися. Перевіряйте, чи іграшка відповідає рекомендаціям для віку вашої дитини.

Наприклад, при виробництві оригінального Lego до пластику додають сульфат барію, завдяки якому деталі помітні на рентген знімках. Але навіть у такому разі не слід нехтувати правилами безпеки.

Іграшки з гострими кінцями та краями

До цієї категорії відносяться іграшки, що легко б'ються, такі як скляні або пластикові. Неякісно виготовлені дерев'яні та металеві іграшки також можуть мати гострі краї, які можуть поранити дитину.

Перевіряйте іграшки на наявність закріплених частин. І якщо помітите щось погане, викиньте таку іграшку.

Іграшки зі шнурами та стрічками

Іграшки зі шнурами більше 20 см. Ці шнури можуть обмотатися навколо шиї та задушити її. Не вішайте іграшки в ліжечках та манежах за допомогою стрічок, шнурів або ниток.

Це стосується і оберегів і натільних хрестиків у молодших дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали: Унікальне місце сили та величі. На Дніпропетровщині знаходиться скеля Орлине гніздо (Фото, Відео)