Сирна пасха: ніжний десерт, який підкорить ваше серце

Святковий стіл на Великдень неможливо уявити без сирної паски. Ця страва не лише неймовірно смачна, але й символізує воскресіння Христа. Сьогодні пропонуємо вам рецепт паски, яка вразить вас своєю ніжністю та легкістю приготування. Завдяки вареному згущеному молоку, вершковому маслу та сметані, паска виходить неймовірно соковитою та ароматною. А ви можете додати до неї свої улюблені сухофрукти, горіхи або цукати, щоб зробити смак ще більш насиченим, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Сир - 400 г;
Варене згущене молоко - 200 г;
Вершкове масло - 80 г;
Сметана – 80 г;
Горіхи/цукати/родзинки/курага - на свій смак.

Як приготувати сирну пасху

Приготування

  1. У великій мисці з'єднайте сир, варене згущене молоко, розм'якшене вершкове масло і сметану, пробийте блендером до однорідної консистенції.
  2. Додайте у тісто будь-які добавки на смак, я використовувала цукати з манго, і добре перемішайте за допомогою силіконової лопатки.
  3. Форму для Великодня покладіть на тарілку верхівкою вниз, у форму поклади марлю в два шари. Перекладіть сирну масу у форму, розрівняйте та закріпіть кінці марлі зверху. 
  4. На масу покладіть плоску тарілку, а зверху вантаж, у такому вигляді приберіть в холодильник мінімум на 12 годин, а краще на добу, готову паску переверніть, дістаньте із форми, приберіть марлю і прикрасьте за бажанням.

Також раніше ми писали Великодні розписи: як вразити домочадців оригінальними крашанками