Ситуація із водою дуже складна: на Дніпропетровщині почали будівництво нового каналу

Ситуація із водопостачанням у Кривий Ріг Дніпропетровської області через падіння рівня води у Каховському водосховищі дуже складна. Через це було прийнято рішення терміново розпочати будівництво нового каналу, який допоможе заповнити дефіцит питної води у регіоні. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на телеграм-канал голови оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула.

Голова оборони Кривого Рогу повідомив, що ситуація із водопостачанням дуже складна - резерву у Південному водосховищі залишилося всього на 1,5 місяця.

"Каховка падає і зрозуміло, що найближчими роками звідти води не буде.
Потрібно зробити в аварійному режимі те, що ніхто ніколи не робив.
Економія води найближчими місяцями тільки збільшуватиметься. І ризик того, що частина міста на якийсь час залишиться без водопровідної води, як зараз Марганець та Покров – високий", - написав Олександр Вілкул.

Також він повідомив, що вже розпочато будівництво каналу "Інгулець-Південне" через те, що неможливо брати воду у Каховському водосховищі. Зараз на будівництві працює 10 одиниць техніки. Всього потрібно буде зробити перекід води більше, ніж на 30 кілометрів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що росіяни підірвали Каховську ГЕС.