Скандал у Харкові. Голова облради дозволила чиновнику поїхати на відпочинок за кордон

Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко потрапила у черговий скандал із незаконним виїздом за кордон, повідомляє Дніпровська панорама.

Так, голова обласної ради сприяла та забезпечила виїзд з України начальнику Північно-східного офісу Держаудитслужби Станіславу Косінову, незважаючи на заборону президента Володимира Зеленського залишати чиновникам країну під час війни.

Як повідомляє екс-нардеп Ігор Мосійчук, Косінов, будучи депутатом обласної ради, надав фіктивне запрошення за кордон від непрацюючого фонду, проте Єгорова-Луценко заплющила на це очі та підписала йому відрядження до Швейцарію, де той провів двотижневу відпустку у липні 2023 року.

При цьому у Держаудитслужбі підтвердили, що Косіну справді заборонено виїжджати з України за винятком службових відряджень. Проте їх до чиновника за місцем роботи не надавали.

Нагадаємо, зараз НАБУ та НАЗК перевіряють діяльність Єгорової-Луценка. Причиною розслідування став корупційний скандал. Так, у 2022 році голова облради на службовій машині та з відомчим водієм відправила свого чоловіка на Лазурне узбережжя, де той купив ресторан. Також у грудні минулого року Єгорова-Луценко вивезла на канікули до Франції всю свою родину, де вони разом зустріли Новий рік.

Нагадаємо, раніше ми писали

Заборона феєрверків в Україні: коли закон набере чинності