Заборона феєрверків в Україні: коли закон набере чинності

Ще у травні цього року Президент України Зеленський підписав проект Закону про заборону піротехнічних засобів. Згідно з ним, забороняється використання та розповсюдження більшості салютів, феєрверків та петард. Виключення – піротехнічні засоби класу F1, найтихіші та найбезпечніші, повідомляє Дніпровська панорама.

Закон набере чинності 6 листопада 2023 року. 

Що заборонять: 

  • використання феєрверків класів F2, F3, F4;
  • продаж чи навіть передачу будь-яким способом феєрверків аналогічних класів; 
  • продаж та передачу будь-яким способом феєрверків класу F1 особам, молодшим за 16 років.

Регулює Закон і використання та продаж сценічної піротехніки. Обмеження ввели, щоб не травмувати українців, яке вже тривалий час живуть в умовах війни. Діятимуть вони й після перемоги.

Окрім цього, з 22:00 до 8:00 на захищених об'єктах заборонено гучний спів та вигуки, використання гучної звуковідтворювальної апаратури чи інших засобів, що будуть перевищувати норми шуму. Також не можна проводити надто гучний ремонт у вихідні та на свята цілодобово, а також в будні з 21:00 до 8:00.

Органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства та установи мають не допускати перевищення рівня шуму в будинках та на прилеглих територіях. Стосується це й усіх громадських закладів та установ, де перебувають люди.

Також раніше ми писали Дніпро - це люди: харків'янка працює кондуктором у тролейбусі і чекає сина з війни