Скільки варити свинину

Скільки варити свинину – питання, яке часто виникає у кулінарів-початківців. Відповідь на нього залежить від кількох факторів: частини свинини, розміру шматка, бажаної консистенції м'яса та способу подачі.

Якщо свинина заморожена, її обов'язково необхідно перед варінням розморозити. Шматок свинини півкіло-кілограм варити година після закипання на тихому вогні без кришки. Якщо м'ясо вариться на суп або бульйон, кладіть його в холодну воду. А якщо м'ясо потрібно на салат або піде на закуску, кладіть в злегка підсолений окріп. Про це повідомляє Дніпровська порадниця 

Чому важливо знати час варіння свинини?

Щоб м'ясо було соковитим: Недоварена свинина буде жорсткою, а переварена – сухою і без смаку.
Для безпеки: Недотримання температурного режиму може призвести до розмноження шкідливих бактерій.

покрокова інструкція

Свинину помити і покласти в воду. Або в холодну воду (для бульйону), або в злегка підсолену киплячу (якщо мета — варене м'ясо).
у перші 15 хвилин після закипання стежити за піною: знімати її за допомогою шумівки або столової ложки.
Свинина звариться за годину-півтора, для варіння концентрованого бульйону додайте ще півгодини-годину в залежності від розміру шматка свинини. Якщо м'ясо дуже молоде і взято з м'яких частин, його готовність настане вже через 40 хвилин.
за 10 хвилин до закінчення варіння досолити свинину.
Як варити свинину шматочками

1. Порізати свинину кубиками, в суп стороною 3-4 сантиметри, в салат стружкою товщиною 1 сантиметр.


2. Покласти шматочки в каструлю, залити водою. У бульйон влити холодну воду — стільки, скільки потрібно бульйону. А для салату потрібен крутий окріп, щоб вода з запасом покрила шматочки свинини.

3. Довести воду до кипіння, зняти пінку.

4. Варити шматочки свинини на суп 1 годину, на салат 40 хвилин. Прикрити кришкою, щоб бульйон не википав.

Скільки варити різні частини свинини?
Свиняча вирізка: 30-40 хвилин. Це одна з найніжніших частин свинини, тому її не потрібно довго варити.
Свиняча лопатка: 1-1.5 години. Лопатка трохи жорсткіша за вирізку, тому потребує більшого часу для варіння.
Свиняча корейка: 1-1.5 години. Корейка – це м'ясо з кісткою, тому час варіння може бути трохи довшим.
Свиняча рулька: 2-3 години. Рулька – це досить жирна частина свинини, яка вимагає тривалого варіння.

Джерело - https://cookfood.com.ua

Нагадаємо, раніше ми писали

Смажені банани в карамельному соусі: тропічний рай на вашій тарілці