Смачний захист для серця: вчені назвали найкориснішу рибу

Хочете покращити роботу серця? Додайте до свого раціону більше риби. Дослідження показують, що вживання риби, особливо лосося, може значно знизити ризик серцево-судинних захворювань, повідомляє Дніпровська порадниця. Дізнайтеся, чому риба така корисна для серця і скільки її рекомендується їсти щотижня.

Згідно з публікацією в журналі Parade, дієта, багата на рибу, листову зелень, бобові, горіхи, оливкову олію та ягоди, може стати ключем до здоров'я серця. Дослідження показують, що люди, які дотримуються середземноморської дієти, багатій на ці продукти, мають нижчий ризик смертності.

Експерти вказують на лосось як на особливо корисну для серця рибу завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3. Ці кислоти допомагають знизити рівень тригліцеридів, зменшити запалення судин та ризик аритмій.

Кардіолог Мусталі Дохадвала рекомендує вживати рибу щонайменше двічі на тиждень, а для максимальної користі - 4 рази на тиждень.

Навіть невеликі зміни в раціоні можуть мати значний вплив на ваше здоров'я, - каже доктор Дохадвала. - Додавання риби до вашого раціону - це простий і смачний спосіб подбати про своє серце.

Важливо зазначити, що кардіолог Мері Грін рекомендує віддавати перевагу лососю, виловленому в дикій природі, а не вирощеному на фермі, адже він, як правило, менш жирний.

Такж раніше ми писали Несподівана ознака сезонної алергії: ви часто на це не зважаєте