Смачніше, ніж у піцерії: готуємо піцу на сковороді вдома
Голодний, але ліньки готувати? Зроби піцу на сковороді! Швидка піца на сковороді готується дуже просто. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Хто не любить піцу? Ця страва завоювала серця мільйонів людей по всьому світу своїм неймовірним смаком та різноманіттям начинок. Проте, не завжди є час та можливість готувати традиційну піцу в духовці. На щастя, існує чудовий рецепт швидкої піци на сковороді, який дозволить вам насолодитися улюбленою стравою за лічені хвилини!
Інгредієнти:
Яйця курячі - 2 шт.
Майонез – 4 ст.л.
Сметанa - 4 ст. л.
Борошно (без гірки) – 9 ст. л.
Сир-120 г.
Ковбаса – 100 г.
Сосиски – 2 шт.
Гриби - за бажанням
Помідори – 1 шт.
Приготування:
1. Змішати яйце, борошно, сметану, майонез.
2. Тісто виходить рідке, як сметана.
3. Тісто вилити на сковороду і зверху покласти будь-яку начинку. Наприклад, сосиски, потім трохи копченої ковбаси, трохи просмажені гриби.
4. Зверху помідори. Зробити сіточку з майонезу та засипати товстим шаром сиру. Поставити сковороду на плиту на 10 хвилин, вогонь невеликий.
5. Сковороду відразу накрити кришкою, як тільки сир розплавився, готова піца.
6. З начинкою можна експериментувати, тому кількість та різновид інгредієнтів на Ваш смак.
Ще один рецепт піци на сковороді
Інгредієнти:
200 г борошна
120 мл теплої води
1 ч. л. сухих дріжджів
1 ч. л. цукру
1/2 ч. л. солі
2 ст. л. оливкової олії
Томатний соус
Моцарелла
Ваші улюблені начинки (ковбаса, пепероні, гриби, оливки, цибуля, перець тощо).
Приготування:
У мисці змішайте борошно, дріжджі, цукор та сіль.
Додайте теплу воду та оливкову олію і замісіть м'яке тісто.
Вимісіть тісто протягом 5-7 хвилин, поки воно не стане еластичним.
Змастіть миску оливковою олією, покладіть у неї тісто, накрийте рушником та залиште в теплому місці на 1 годину, щоб воно піднялося.
Розігрійте сковороду на середньому вогні.
Розкачайте тісто в коло товщиною 1 см.
Викладіть тісто на сковороду і змастіть його томатним соусом.
Посипте піцу моцареллою та вашими улюбленими начинками.
Накрийте сковороду кришкою і готуйте піцу протягом 10-15 хвилин, поки тісто не підрум'яниться, а сир не розплавиться.
Зніміть піцу з вогню, дайте їй трохи охолонути і наріжте на порційні шматки.
Поради:
Ви можете використовувати готове тісто для піци чи лаваш, щоб ще більше прискорити процес приготування.
Для більш хрусткого тіста можна обсмажити його на сковороді з обох сторін протягом 1-2 хвилин перед додаванням начинки.
Не бійтеся експериментувати з різними начинками! Ви можете використовувати будь-які продукти, які вам подобаються.
Піца на сковороді - це чудовий варіант для швидкого та легкого обіду або вечері. Вона також чудово підходить для пікніків та вечірок.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали
Брускети на сніданок: швидкий, смачний та ситний початок дня (відеорецепт)