Смачніше за "шубу": як приготувати швидкий салат з оселедцем
Цей салат зовсім не варіація класичного оселедця під шубою, хоча інгредієнти схожі. Кулінари кажуть, що смак залежить навіть від форми нарізання овочів - якщо кубиками це одно, а соломкою зовсім по-іншому смакує.Тому ця страва оригінальна й абсолютно в тренді. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
На відміну від "шуби", його не потрібно укладати шарами, можна просто перемішати. Цей салат обов'язково займе належне місце у колекції святкових рецептів. Готується із недорогих продуктів, а виходить смачно, як у ресторані.
Як приготувати салат з буряком та оселедцем
Інгредієнти:
- Оселедець - 200 г
- Буряк - 200 г
- Куряче яйце – 3 шт.
- Картопля - 200 г
- Морква - 100 г
- Огірок маринований – 100 г
- Цибуля червона - ½ головки
- Яблуко кисле – 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком
- Майонез – до смаку
Спосіб приготування
- Оселедець чистимо від шкірки, видаляємо хребет та кістки. Для найменших кісточок знадобиться пінцет. Можна взяти готове філе.
- Обов'язково спробуйте шматочок оселедця, щоб зрозуміти, наскільки він солоний. Це знадобиться, коли солитимете готовий салат. Нарізаємо оселедець дрібними кубиками.
- Буряк, яйця, картопля, морква відварюємо. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками.
- Додаємо в картоплю подрібнені яйця та моркву, а також буряки.
- Викладаємо подрібнений оселедець. Відправляємо його в салатницю разом із нарізаним огірком.
- Додаємо майонез та добре перемішуємо. Наприкінці додаємо сіль та перець.
Нагадуємо: шматочки можуть бути будь-якої форми.
Після приготування найкраще дати салат трохи настоятися. Звичайно, його можна викласти шарами, але перемішати смачніше.
Раніше ми писали про: Неймовірний грецький пиріг. До сніданку встигнете приготувати