Смертельний манікюр: як не стати жертвою б’юті-процедур у Дніпрі

В останній час у Дніпрі жінки масово бояться робити манікюр в салонах. Почали ширитися чутки, що лампи для сушіння через випромінювання ультрафіолету викликають рак, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV.

Медики запевняють, що рак лампа для сушіння не викликає. Кажуть, що пошкоджується ДНК і викликає рак шкіри. Проте щоб затвердити цей факт, потрібно щоб пройшли десятки років випробовувань. Олена Літвіщенко, лікарка-дерматолог, повідомляє, що існують інші ризики:

Якщо ви будете ігнорувати і не запитувати вашого майстра про те, чи дотримується він всіх норм стерилізації, то можете заразитись такими хворобами: починаючи від грибкових захворювань і закінчуючи такими важливими, як гепатит Б, Ц та ВІЛ. 

Юлія, професіональний майстер манікюру, працює у б’юті сфері понад 7 років. Вона завжди гарно дезінфікує інструменти. 

Етапи дезінфікування інструментів:

  1. Спочатку промивають водою.
  2. Занурюють у розчин "Карзолекс" на 15 хвилин
  3. Знову промивають проточною водою.
  4. Кладуть у сухожар на годину при температурі 180 градусів.
  5. В кінці запаковують в крафт-пакети.

Юлія використовує лише одноразові пилки, рукавички, маску. Так повинні робити всі майстри. Щоб не отримати захворювання треба ретельно обирати майстра та перевіряти всі етапи його роботи.

 

Нагадаємо, раніше ми писали, що "не хотіла видавати касовий чек та ображала": у Дніпрі касира кінотеатру "Мост-Кіно" звинуватили у неповазі до переселенців.