Соковита печінка з карамелізованими яблуками: швидко та смачно
Нічого складного, але дуже смачно! Ця страва стане вашим новим улюбленим рецептом для швидкого та ситного обіду або вечері, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Борошно - 100 г;
Мускатний горіх мелений - ¼ чайної ложки;
Сіль, перець - за смаком;
Печінка куряча або індика - 500 г;
Коньяк - 2 ст. л.;
Яблука зелені тверді - 2 - 3 шт.;
Синя цибуля - 2 шт.;
Коричневий цукор - 2 ст. л.;
Масло - 50 г;
Олія.
Приготування
- У миску з борошном додайте мускатний горіх, сіль та перець в перемішайте.
- Зачищену печінку від плівок обваляйте в борошні та обсмажте на сковорідці до рум’яної скоринки. Головне не пресмажити. Печінка має залишатися рожевою в середині.
- Влийте коньяк до печінки та готуйте ще 2 хвилин. Ідеально, якщо у вас є вдома кухонний пальник, тоді підпаліть коньяк та фламбуйте печінку.
- Наріжте яблука на 8 частин та синю цибулю на 4 частини, викладіть їх у сковорідку, додайте коричневий цукор та масло, і карамелізуйте до золотистого кольору.
- З’єднайте яблука та цибулю з печінкою.
Також раніше ми писали Чебуреки з сюрпризом: легка альтернатива класиці з нотками літа