Сонцелюбні красуні: які квіти поселити на південному вікні

Чи ваше південне вікно здається пустельним і самотнім? Не хвилюйтесь, адже є безліч чудових рослин, які просто розквітнуть під щедрими променями сонця, повідомляє Дніпровська порадниця.

Ось 4 з них, які неодмінно додадуть фарб та затишку вашому дому:

Алое вера

Цей невибагливий сукулент відомий своїми цілющими властивостями, але він також є чудовою кімнатною рослиною. Алое чудово переносить пряме сонячне світло, тому його можна без побоювань ставити на південне вікно. М'ясисте листя рослини запасає вологу, тому поливати його потрібно нечасто.

Пасифлора

Ця екзотична ліана не лише тішитиме вас своїми яскравими квітами, але й стане справжньою окрасою вашого інтер'єру. Пасифлора потребує багато світла для цвітіння, тому південне вікно стане для неї ідеальним місцем. Влітку цю красуню можна винести на свіже повітря, де вона рясно цвістиме під ласкавим сонцем.

Каттлея

Ця орхідея – справжня королева південного вікна! Каттлеї потребують багато яскравого світла для цвітіння, тому розміщувати їх на північній стороні не рекомендується.

Колеус

Ця барвиста рослина з строкатим листям не лише стійка до сонця, але й додає інтер'єру трохи грайливості. Колеус можна без побоювань ставити на південне вікно, але в найспекотніші години дня його краще трохи притінити.

Також раніше ми писали Не ігноруйте цю важливу процедуру: чому варто мити овочі та фрукти