Спека до 40 градусів: що про погоду у Дніпрі розповідають синоптики

У неділю, 6 серпня, в Україні посилиться спека, а температурні показники протягом дня сягнуть +32+38ºС, а подекуди, ймовірно, +38+40ºС, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на прогноз синоптика Наталки Діденко.

Водночас, у західних областях 6 серпня очікуються короткочасні грозові дощі та поступове зниження температури повітря і рвучкий вітер. Вона зауважила, що у нас зараз погода, як у Єгипті.

6 серпня на фоні сильної спеки в Україні південно-східний вітер може досягати штормових значень, 15-22 м/с. За таких умов Діденко попереджає, що слід бути обережними під білбордами у місті та на дорогах.

Температура у Києві у неділю буде +35+37ºС, що спекотніше, ніж у суботу. Також очікується сильний південно-східний вітер. Штормові пориви до 15-20 м/с.

Послаблення спеки розпочнеться у понеділок. На сході, Полтавщині, Дніпропетровщині, Запоріжжі та в Криму сильна спека ще затримається. Поки що) 

На прогностичній карті (нижче) видно осередки слабшої спеки - можна завтра туди помандрувати), - пропонує синоптик.

карта погоди на 6 серпня

Прогноз погоди від Укргідрометеоцентру

Мінлива хмарність.

Спекотна суха погода, лише в західних, місцями Житомирській та Вінницькій областях вдень короткочасні дощі з грозами.

Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с, вдень в Україні місцями пориви, в західних областях подекуди град і шквали 15-20 м/с.

Температура вночі 19-24°; вдень 31-36°, у південній частині, східних та місцями центральних областях до 38°, на Закарпатті й Прикарпатті 23-28°.

погода 6 серпня

Нагадаємо, раніше ми писали: Люди стають в черги. На Озерці у Дніпрі різко впали ціни на овочі й фрукти