Спека та посуха б'ють по кишені: скільки коштують сезонні овочі та фрукти на ринку у Дніпрі (відео)

Аномально спекотне та сухе літо серйозно позначилося на цьогорічному врожаї. Ціни у магазинах та на ринках Дніпра на сезонні овочі та фрукти сильно відрізняються від минулорічних, повідомляє Дніпровська порадниця.

Популярний на лівому березі міста ринок Видний завжди відрізнявся своєю демократичністю щодо цінової політики. Однак цієї осені вартість сезонної продукції практично така сама, як у супермаркетах чи на інших ринках Дніпра.

Так, ґрунтові, не найпрезентабельніші помідори обійдуться в 40-50 гривень за кг. Рожеві, жовті та інші сортові томати коштують від 80 гривень.

Найдешевші – томати-сливка. За кілограм доведеться віддати лише 30 грн.

Подорожчали також кабачки з баклажанами. Якщо ще півтора місяці тому кілограм можна було купити і за 12–15 грн., то зараз вони продаються за 25–30 грн. кг.


Картопля, як і писала раніше Дніпровська порадниця, суттєво підскочила в ціні. Сьогодні кілограм такого звичного для кожного українця коренеплоду затягне аж на 25 гривень.

Стабільною залишається лише ціна на кукурудзу. Як і в серпні, качан продається за 15 грн., проте якісний товар доведеться пошукати.

Часник очікувано подорожчав восени. Це щорічна тенденція. Сьогодні кіло вітчизняного коштуватиме 130 гривень.

Ціни на фрукти цього року теж не тішать. Якщо минулою покровом виноград можна було купити від 30 грн. за кіло (і вище, залежно від сорту), то зараз доведеться викласти від 70 грн. Мускатні сорти коштують ще й дорожче - 150-180 гривень за кіло.

Також раніше ми писали Трофейна рибалка на Дніпрі: дві перемоги за одну ніч