Справжній шедевр на вашому столі: ніжний тарт зі спаржею, козячим сиром та хамоном

Початок літа — це час, коли на наших столах з'являються свіжі, яскраві смаки. І серед них особливе місце посідає спаржа — королева весняних овочів, що своєю витонченістю та користю завойовує серця гурманів, повідомляє Дніпровська порадниця. Сьогодні ми пропонуємо вам зануритися у світ вишуканої простоти та приготувати тарт, який ідеально поєднує ніжність спаржі, пікантність козячого сиру та солонуваті нотки хамона.

Інредієнти

листково-дріжджове тісто 
250 г білої спаржі
250 г зеленої (або просто беріть яка подобається)
100 г козячого сиру (80 г в намазку, 20 г викласти потім зверху)
100 г сметани
цедра половини лимону
зелень, яка вам подобається
сіль, перець
хамон — чим більше тим смачніше
трошки оливкової олійки зверху


Приготування

  1. Тісто розкачати, відокремити краєчки і наколоти виделкою середину, в духовку на 10 хв на 180.
  2. Поєднати сир зі сметаною, зеленню і лимонною цедрою + сіль перець за смаком.
  3. Спаржу помити, відламати кінчики, на хвилинку-дві в киплячу воду, потім звідти в холодну.
  4. На вже запечене тісто викласти сирну масу, зверху спаржу, зверху хамон та залишок сиру. Підперчити, підсолити, полити трошки оливковою олією і знову в духовку на 10 хвилин.

Також раніше ми писали Легкий кабачковий торт: простий рецепт для всієї родини