Стало відомо про стан радіаційної безпеки на «Південмаші» у Дніпрі

У п'ятницю, 15 липня, внаслідок ракетного обстрілу на «Південмаші» виникла пожежа. Після цього у соцмережах почали з'являтися чутки про те, що на підприємстві відбувся витік гептилу. Зараз стало відомо про стан радіаційної безпеки на Південмаші, передає Дніпровська Панорама, посилаючись на прес-службу Державної інспекції ядерного регулювання України.

Як повідомили в інспекції ядерного регулювання, Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» (м. Дніпро) на сьогодні перебуває у межах норми.

Ракетні удари по території підприємства, завдані військами російської федерації, не пошкодили ядерні матеріали та радіонуклідні джерела іонізуючого випромінювання – вони перебувають під контролем персоналу «Південмашу».

Нагадаємо, ДП «Південмаш» зазнало ракетного обстрілу 15 липня 2022 року. Внаслідок цього підприємству завдано руйнувань та виникла пожежа, яку наразі вже ліквідовано.

Також голова тероборони Дніпра Геннадій Корбан зробив офіційну заяву від щодо інформації про витік гептилу. За його словами, після початку російського вторгнення гептил на "Південмаші" був у найкоротший термін утилізований. Тому його витік зараз виключений.

За матеріалами DniproTV