Стейк із молодої капусти: сезонна страва, яка підійде навіть тим, хто на диєті

Ця страва не лише смачна, але й неймовірно корисна. Зараз саме сезон ранньої капусти, яка багата на вітаміни та мікроелементи, а куряче м'ясо – джерело білка. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Це не лише смачно, але й диетично. Капуста низькокалорійна, багата на клітковину та інші корисні речовини, а куряче м'ясо – нежирний білок.

Інгредієнти

Молода капуста.
Рослинна олія.
Спеції, сіль.
Куряче філе.
Печериці.
Цибуля.
Вершки.
Сир.


Приготування

  1. Капустяний качан промиваємо в проточній воді, розрізаємо на кілька частин завтовшки не менше сантиметра.
  2. Викладаємо їх на деко, вистелене пергаментом. Поливаємо рослинною олією, солимо і посипаємо спеціями.
  3. Духовку розігріваємо до 160°С, ставимо стейки капусти і випікаємо 30 хвилин.
  4. Тим часом підготуємо начинку: цибулю очищаємо та нарізаємо півкільцями, гриби промиваємо та нарізаємо на 6-8 частин.
  5. Куряче філе промиваємо, очищаємо від плівок, нарізаємо кубиком.
  6. Сковороду розігріваємо з олією, обсмажуємо на ній куряче філе з цибулею та грибами, солимо, перчимо до смаку. Заливаємо вершками та тушкуємо до готовності.
  7. Твердий сир тремо на тертці.
  8. Начинку викладаємо на стейки капусти, посипаємо натертим сиром. Знову відправляємо у духовку на 10 хвилин.

Також раніше ми писали Компот з черешень. Топ смачних та простих рецептів