Суддя з Дніпра отримав 11 років тюрми. Подробиці

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) оголосив вирок екссудді з Дніпра Андрію Леонову, якого обвинувачено в отриманні хабара в розмірі 15 тисяч доларів США. Колишній суддя отримав 11 років тюрми. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на сайт Закон і Бізнес.

Суддю Бабушкінського районного суду Дніпропетровська Андрія Леонова визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. Повідомляється, що суддя Леонов вимагав хабаря за винесення судового рішення у кримінальному провадженні, що перебувало у нього на розгляді.

Андрей Леонов

Примітно, що пізніше сам суддя у повідомленні на адресу Вищої ради правосуддя про втручання в його діяльність стверджував, що заяву про вимагання хабара написав його друг, з яким він був знайомий вже понад 13 років. Як повідомив Леонов, працівники СБУ якимось чином змусили його приятеля взяти участь у провокації підкупу.

Але Вищий Антикорсуд не взяв до уваги такі "аргументи" Леонова та призначив дніпровському екссудді покарання у виді 11 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та з конфіскацією усього належного на праві власності майна. Поряд із цим, з екссудді стягнуто 299 тисяч гривень в дохід держави в порядку застосування спеціальної конфіскації.

Вирок ще не набув законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що суддю з Дніпра засудили до 10 років тюрми за хабар у 30 тисяч доларів.