Сухе повітря шкодить вашим кімнатним рослинам: 3 простих способи зволожити його

Сильна спека та відсутність дощщів сприяє тому, що у нашіх домівках повітря стає сухим. Це може негативно впливати не лише на наше самопочуття, але й на здоров'я кімнатних рослин. Їм, як і людям, потрібна волога для комфортного життя, повідомляє Дніпровська порадниця.

На щастя, існує декілька простих способів підвищити рівень вологості повітря біля ваших зелених друзів, не витрачаючи на це багато коштів. 

Використайте принцип випаровування

Поставте поруч з вашими кімнатними рослинами ємність з водою. Вода буде випаровуватися, а пари від випаровування - поглинатися листям сусідніх рослин. Для кращого ефекту можна додати у воду трохи гальки або керамзиту.

Створіть "зволожуючий піддон"

Візьміть піддон, насипте на дно гальку, полити її водою і поставте на цю конструкцію вазон з рослиною. Вода з піддона буде поступово випаровуватися, зволожуючи повітря навколо рослини.

Не забудьте про обприскування

Це найпростіший і найефективніший спосіб зволожити повітря навколо кімнатних рослин. Регулярно обприскуйте листя ваших зелених друзів з пульверизатора. Для тропічних рослин, які потребують підвищеної вологості, процедуру можна проводити двічі на добу.

Пам'ятайте, що окрім цих методів, важливо також підтримувати в приміщенні оптимальну температуру (18-22°C) та уникати протягів.

Також раніше ми писали Календар магнітних бур на серпень 2024. Коли може боліти голова і піднятись тиск