Суп Чорба знаменитий на весь світ. Цю страву має приготувати кожен

Чорбою називають суп, популярний у Сербії, Молдові, Румунії та інших країнах. Це гарячий густий суп, що готується на квасі. Назва Чорба походить від турецького супу Шурпа. У Сербії це слово вимовляється як Чорба і набуває національного відтінку.

Крім цієї назви Шурпи, є також Щорба, Шорпа та інші. Усі ці супи готуються по-різному у країнах Європи.

Чорба створюється із суміші різних продуктів. Наприклад, у суп кладеться квасоля, що створює особливий смак.

Наразі Чорба в Сербії не менш популярна, ніж борщ у країнах СНД. Це ситний та смачний суп, якого вистачає надовго.

Приготуємо Чорбу разом.

Інгредієнти для Чорби:

бекон - 100 г;
цибуля - 1-2 шт.;
реберця - 500 г;
морква - 1-2 шт.;
солодкий перець - 2 шт.;
печериці - 100 г;
гострий перець - шт.;
часник - 2 зубчики;
помідор - 3 шт.;
картопля - 2 шт.;
сіль - ½ ч.л.;
паприка;
розмарин;
квасоля консервована - 300 г;
вода - 1 літр.

чорба1

Приготування Чорби:

Нарізаємо великими брусочками бекон, обсмажуємо в каструлі на олії, нарізаємо цибулю, обсмажуємо разом з беконом.

Нарізаємо крупно реберця і смажимо з беконом і цибулею на сильному вогні 3-5 хвилин. Чистимо моркву, ділимо вздовж і ріжемо півколом. Викладаємо моркву в каструлю до інших інгредієнтів.

Тим часм чистимо солодкий перець, нарізаємо маленькими пластинами, кладемо в каструлю і перемішуємо все разом. Очищаємо печериці від верхнього шару та нарізаємо невеликими кубиками.

Викладаємо гриби у каструлю. Нарізаємо дрібно гострий перець, очищений від нутрощів і шаткуємо часник.

Викладаємо часник та перець у каструлю, перемішуємо. Ділимо помідори надвоє і натираємо на терці.

Томатну масу виливаємо в каструлю до решти компонентів.

Перемішуємо інгредієнти, під кришкою варимо 15 хвилин суп. Очищаємо картоплю і нарізаємо маленьким кубиком, після варіння кладемо в каструлю разом із сіллю, паприкою та розмарином.

Викладаємо в суп квасолю та виливаємо воду, варимо під кришкою 15-20 хвилин.

Після приготування можна нашаткувати в суп петрушку та кріп.

Виходить ситний та ароматний густий суп Чорба.