Супер! Оце реакція! Просто неймовірно! У Дніпрі мешканці звертаються за допомогою до Громадської ради

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби отримано та оброблено 72 звернення жителів міста, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV.

Повідомлення від містян надходять на телеграм канал та пошту, а також на гарячу лінію Штабу Взаємодопомоги Громадської Ради.

Департаменти та служби мерії на чолі з міським головою Борисом Філатовим оперативно реагують на повідомлення, аби ефективно допомогти у вирішенні питань, що турбують дніпрян.

Головне за день:

На маршруті 44 водій відмовився везти пенсіонерку, яка пред’явила посвідчення: за її словами, водій підійшов і сказав, що поїде в ремонт, щоб змусити її вийти.

Пасажирка повідомляє, що схожий випадок уже був рік тому і відтоді вона вважає за краще користуватися трамваєм, до якого їй йти 20-25 хвилин.

Реакція перевізника виявилася миттєвою.  

Ось як описує її сама пасажирка:

«Супер! Оце реакція! Просто неймовірно! Двічі дзвонили з "Дніпробасу" з вибаченнями!  Обіцяли покарати водія.  Ну, це вперше, напевно, буде догана, але хоч хтось йому з начальства зауваження зробить, бо з нами, пенсіонерами, воювати легко...

Пропонували фіксувати подібні факти на фото та відео.

Безмежно вдячна за таку працю!  Це вже схоже на Європу!

Ви вселяєте надію, що й у цій країні хоч наші не діти, то онуки почуватимуться людьми!

 Ще раз дякую! Супер!», – повідомляє пасажирка.

Світло:

- На початок сьогоднішньої доби, залишалося без світла селище Мирне.  За словами мешканців, світла на селищі немає з 15:00 12 квітня, причиною називають аварійні роботи компанії ДТЕК, оголошений термін їх закінчення кілька разів переносився.

- Пров.  Добровольців, 6;  Доватора, 7: відсутність світла протягом дня без вказівки причини.  За словами мешканців, компанія ДТЕК повідомляла, що відключень за адресами немає.

- Шолохова, 5: протягом тижня щоночі пропадає світло на декілька хвилин.

Колодязі:

Просп. Гагаріна, 120, за Дафі: колодязі без кришок, забиті сміттям.

Колодязі зв'язку відремонтовано КП «УРЕА».

Транспорт:

Маршрут 125:

«Маршрут обслуговує 4 житлові масиви та приватний сектор між житловими масивами Лівобережний-1,2,3 та Ломовський.  Мало того, що на маршруті працюють тільки спринтери на 18 місць для сидіння, і поїздка для мешканців житлового масиву Ломовський перетворюється на пекло, коли задуха, тиснява, і все одно місць стоячи для всіх не вистачає, так ще й графік маршруту 125 змінюється щодня.  Наприклад, 10 квітня відправлення з кінцевої зупинки «Ясень» о 7.10, а 11 квітня о 7.20.  Це призвело і до запізнень на роботу, і чекали на вітрі та дощі півгодини.

 Велике прохання: хоча б у години пік – з 7 до 8 ранку та з 17 до 18 вечора дати на маршрут великі автобуси.  І величезне прохання: графік роботи маршруту розмістити і в маршрутці, і на кінцевих зупинках, і дотримуватись його», - пише дніпрянка Влада.

Відповідь Департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради:

Так, справді на маршруті 6 автобусів місткістю до 22 пасажирів.

Чи є сенс дати на маршрут великі автобуси?

Ні, але в години пік інтервал зменшать.

За інформацією підприємства, пасажиропотік був вивчений 6 квітня 2023 року і в основному протягом дня склав менше 20 осіб, перевищивши це число тільки в ранковий та вечірній час пік (07:00 – 08:00 та 18:00 – 19:00):  07:15 – 22 пасажири на Донецькому шосе, 17:25 – 26 пасажирів на площі Старомостовій.  У зв'язку з цим недоцільно пускати на маршрут великий автобус, але інтервал, який становить 15 хвилин, у години пік скоротять до 12 хвилин.

Можлива альтернатива – трамвай №19.

- Жителі вулиць Старочумацька та Холодильна скаржаться, що після того, як прибрали маршрут 105, їм доводиться йти до найближчої зупинки маршрутки 20 хвилин бездоріжжям.  Про це повідомила дніпрянка Інна.

Транспортна інфраструктура:

- Самарський міст: з'явилися ями.

- Тероборони, 5, трамвайний переїзд на Мерефо-Херсонському мосту: дуже глибокі ями.

Міст та переїзд включені до плану ямкових ремонтів асфальтового покриття на поточний рік.

Вуличне освітлення:

- Пров. Ізюмський, жителі дякують:

 «Позавчора написала до штабу звернення з приводу відсутності світла у провулку Ізюмському, сьогодні вже працюють ліхтарі, провулок освітлений.  Мешканці приємно вражені, що так швидко зробили.  Дякую велике», - пише дніпрянка Таня.

-Янтарна, 44, мешканці дякують:

«Служба «Міськсвітла» була, замінили лампи на стовпі.  Велике Вам спасибі за швидке реагування та вирішення проблеми», - пише дніпрянка Ольга.

Аварійні дерева:

-Дорога від проспекту Героїв 35 до школи 111: дерева ростуть на теплотрасі.

11 квітня КП «Міськзеленбуд» обстежив дерева.  З них 63 дерева обріжуть і одне видалять.  Термін обрізки: осінь-зима 2023–2024.  Термін вилучення визначать після підписання акта.

- Калинова, 80: аварійні дерева у дворі.

18 квітня КП «Міськзеленбуд» обстежить Ваші дерева, цього дня Вам зателефонують, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт.

- Козака Мамая, 6-8: дерево згнило і може впасти від вітру.

Сьогожні, 13 квітня КП «Міськзеленбуд» обстежить Ваше дерево,  Вам зателефонують, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт.

- Сергія Єфремова, 4, 8, 10, мешканці дякують:

 «Дякую Геннадію Олеговичу, команді каналу, КП «Міськзеленбуд», начальнику дільниці Редьку О.В.  та всім причетним співробітникам за оперативне, якісне виконання робіт з видалення аварійних дерев.  Сподіваємося, що і величезні пні, що залишилися, теж будуть видалені.  Дякую за увагу та оперативність», - пише дніпрянка Алла.

Дороги, тротуари, двори:

- Вологодська: глибокі ями, поряд станція швидкої допомоги.

Адреса включена до плану ямкових ремонтів асфальтового покриття на поточний рік.

- Просп. Гагаріна, 118: просять розрівняти ґрунт після ремонту теплотраси та засипати яму.

Відповідь КП «Теплоенерго»: зроблять одразу ж після покращення погодних умов.

- Просп. Слобожанський, 73: глибока яма у дворі наповнюється водою, мешканці не можуть усунути її самі.

Взято в роботу.  За сприятливої ​​погоди дорожні служби зроблять підсипку і вирівняють ґрунт.

Городяни дякують:

«Дякую, що швидко реагуєте та реально допомагаєте», - пише дніпрянка Олена.

Заявки щодо комунальних та інших проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:   

(095) 816-39-11   

(093) 261-32-25   

(063) 402-79-56   

(063) 681-61-82   

(068) 638-28-48 

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години. 

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. 

Залишити заявку можна в коментарях: https://t.me/korbanofficial/