Так робить моя мама. Відомий шеф-кухар розкрив рецепт ідеальних помідорів на зиму
Мариновані помідори з морквяним бадиллям на зиму стануть чудовим частуванням для ваших гостей та родини. Так вважає відомий ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко. Він дав рецепт, за яким щороку помідори маринує його мама й вони щоразу виходять ідеальними. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнтів знадобиться мінімум, а ось гастрономічної насолоди та компліментів буде багато, обіцяє Євген Клопотенко. За його словами, достатньо просто трохи пограти з маринадами, а потім весь холодний сезон можна кайфувати.
Інгредієнти
- 2 кг середніх помідорів
- 4 листи морквяного бадилля
- 1 л води
- 4 ст. цукру
- 1 ст. солі
- 70 мл оцту
Приготування
- Простерилізуйте одну трилітрову банку та викладіть на дно морквяне бадилля. Вимийте та висушіть помідори та щільно заповните ними банку.
- Залийте помідори окропом, коли вода охолоне, злийте її та залийте окропом знову.
- Поки помідори настоюються в окропі, приготуйте маринад. Закип'ятіть у каструлі 1 л води, розчиніть у ній 4 ст.л. цукру та 1 ст.л. солі. Влийте у маринад 70 мл оцту та ретельно перемішайте.
- Вдруге зливши з помідорів воду, залийте їх маринадом і закрутіть простерилізованими кришками. Переверніть і лишіть в такому стані десь на добу. Зберігайте в прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше ми публікували лінивий рецепт кабачкової ікри.