Такого не було багато років. На Дніпропетровщині з незвичайною активністю квітне чебрець (фото)

У цьому сезоні на Дніпропетровщині помітили буйне цвітіння чабрецю. За словами фахівців, такого не відбувалося багато років. Особливо квітучу ділянку місцеві жителі сфотографували біля селища Васильківка. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

чебрецьчебрець

Заворожує в цьому році квітування чебреців! В районі Вовчанських пісків в декількох кілометрах на південь від селища Васильківка Дніпропетровської області вони масово квітнуть вже досить довго (більше трьох тижнів). І здається, стають ще гарнішими і гарнішими! В той час як в іншому районі нашого краю – урочищі Крутий яр з північного боку селища, де також чебрецю завжди багато, - він відцвів дуже-дуже швидко. Розумію, що це, певно, різні види чебрецю з різними строками цвітіння, - пише автор допису у соцмережі.

Відомо, що чебрець - лікарська рослина. В Україні ростуть 40 її видів. У українців побутує звичай купати в чебреці немовлят, класти кілька гілочок чебрецю в подушку, щоб краще спати і не хворіти. Як оберіг чебрець зашивали в ладанки і носили на шиї. Ще його додавали до складу цілющих чаїв, а знахарки застосовували для приворотних обрядів.

чебрецьчебрецьчебрецьчебрець

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі вдруге за літо розквітла рожева акація. У чому її секрет.