Тарифи на воду можуть зрости набагато більше: скільки будуть платити у Дніпрі

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), готується підвищити тарифи на холодну воду та водовідведення для українців. В Україні підвищення тарифів на воду планувалося з 1 червня цього року, але розгляд питання перенесли на 14 червня. При цьому відзначається, що тарифи можуть зрости набагато більше від запланованих раніше через підвищення цін на електроенергію. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на інтернет-видання biz.today.ua.

В Україні для кожного водоканалу діють свої тарифи на холодну воду, тому ціни у регіонах відрізняються. У Дніпропетровській області та й взагалі у всій Україні найбільш дорога вода у Павлограді - тариф там пропонували підняти до 70,62 грн/кубометр з ПДВ (зараз 53,66 грн). У Дніпрі планували підняти ціну до 38,79 грн за кубометр з ПДВ (зараз 31,36 грн).

Тарифи на воду

Тарифи вода

При цьому відзначається, що тарифи на воду можуть зрости набагато більше, ніж буди заплановані раніше. Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський наголосив на суттєвому коливанні ціни на ринку електроенергії. Під час розрахунку тарифів на воду враховувалася ціна на електроенергію для водоканалів на рівні 3,20 грн/кВт-год. Але після перегляду прайс-кепів ціна на ринку електроенергії зросте, що призведе до подорожчання води.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що з 1 червня в Україні новий тариф на електроенергію становитиме 2,64 гривень за кВт-годину.