"Тато, тут пустеля". Що побачили у Кирилівці на Азовському морі у пік сезону (відео)

Друге літо тимчасово окупована Кирилівка у Запорізькій області відпочиваючих не бачить. Сюди не приїдуть на відпочинок ті, хто приїжджав сюди роками, хто хотів би поніжитися під лагідним промінням сонця та купуватись у улюбленому Азовському морі. Окупанти "звільнили" курортне селище від колишнього життя, тепер тут розруха, тиша та пустеля, передає Дніпровська панорама.

Відео, від якого хочеться плакати

У мережі з'явився відеоролик огляду Федотової коси. Поки йде зйомка, за кадром дитина коментує побачене.

З властивою всім дітям безпосередністю дівчинка розповідає таткові:

"татусю, тут ніби пустеля..."

На ці кадри без сліз дивитись неможливо. Особливо важко бачити таку картину тим, хто сюди приїжджав, відпочивав та бачив Кирилівку зовсім іншою. У цей час тут життя било ключем, було багато відпочиваючих. Увечері люди гуляли по селищем, на ринку та в парку атракціонів було повно і дорослих, і дітей. Нині ж порожня дорога з рідкісними перехожими. Колесо огляду "завмерло", не працює другий рік, а буквально нещодавно, щоб покататися на ньому стояли черги. Та що там говорити, черги були на всі атракціони, у кафешках завжди було багато відвідувачів, не те, що зараз.

Хто приїздить до курортної Кирилівки

Власники курортного бізнесу, які зберегли свої бази, підраховують збитки, а берег моря практично порожній.

Приїжджають у курортне селище хіба що мелітопольці, та й то на один день. Їдуть й мешканці таких же окупованих містечок та сел, але не на довго. Найчастіше вони користуються послугами приватників, які пропонують подорож туди і назад.

В даний час доступні три основні напрямки - Кирилівка, Тубал (до Примпосаду рашисти не пускають) та Стрілецьке.

Нагадаємо, раніше ми писали

"Все закрито, пусто, нічого немає, навіть води нема де купити". Як тимчасово окупований Бердянськ зустрічає пляжний сезон