Теплого травня привіт. У Дніпрі розцвіли перші конвалії (фото)

У Дніпрі справжня квіткова дивина у квітні. Схоже, природа нам знову і знову приносить неочікувані сюрпризи. Буквально недавно ми писали про те, як яскраво цвітуть тюльпани, каштани, бузок, як новий сюрприз. Наші кореспонденти побачили, як розквітли перші конвалії. Ділимось з вами знімками цих ніжних та ароматних квітів. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

лан

Що відомо про конвалії

Конвалії – теплого травня привіт. Усім відомі маленькі білі травневі дзвіночки – конвалії, які вражають своєю незвичайною, як би «порцеляновою», красою і витонченістю.

Конвалії: віддання старовини глибокої…

Конвалії відомі з глибокої давнини. Квіточка конвалії є маленьким перевернутим лататтям, який у всіх народів символізує чистоту і непорочність. Наприклад, стародавні германці присвячували його богині весни і сонця, що сходить - Остаре, пов'язували з конвалією благополуччя і щасливе сімейне життя.

У міфах Стародавньої Греції також згадуються конвалії. Один з них свідчить, що богиня полювання Діани, що тікає від Фавна – бога пастухів і лісорубів, дуже спітніла і краплинки її поту, що впали на землю, перетворилися на білі пахучі квіти. Другий міф пов'язує появу цих квітів з дочкою бога Атласа, богинею весни Майєю.

Згідно з давньоруським переказом, царівна морів Волхова була нерозділено закохана в юнака Садко: він віддав перевагу їй красуню Любаву. Нещасна Волхова вийшла з моря на берег і почала плакати. Саме на тому місці, де падали сльозинки царівни, зростали білі квіти конвалії – символи чистого кохання та її вічної супутниці – смутку. Пізніше конвалії стали уособлювати сльози Божої Матері, які вона проливала на хрест, де був розп'ятий Ісус Христос.

лан1лан2

Нагадаємо, раніше ми писали

Голландські тюльпани розцвіли на вулицях Дніпра. Локації, де зробити гарні фото