Як приготувати класичний Тірамісу вдома. Два простих способи та рецепт печива савоярді

Хочете влаштувати італійську насолоду у себе вдома. Пропонуємо приготувати класичний тірамісу. Тірамісу – це не просто десерт, це справжня легенда італійської кухні. Його ніжне поєднання кави, сиру маскарпоне та хрустких савоярді підкорює серця гурманів по всьому світу. Пропонуємо вам 2 способи приготування смаколика. Сподіваємось, що вам знадобляться ці рецепти і ви ними скористаєтесь. Пишіть свої враження у коментарях в наших соцмережах, повідомляє Дніпровська порадниця.

Перший способ приготування тірамісу

Інгредієнти

вершки 33% - 300 мл.
Маскарпоне – 500 гр.
Печиво «Савоярді» - 250 р. (орієнтуйтеся формою)
апельсиновий сік – 30 мл.
Кава холодна (солодка) - 500 мл⁣⁣.
Цукрова пудра – 150 г.

Какао⁣⁣

Приготування:

1. Цукрову пудру збити з вершками і потім додати маскарпоне (до з'єднання всіх інгредієнтів), додати в крем ще трохи соку та цедру апельсина. Приготувати форму для тирамісу.

2. Печиво савоярді занурити в каву і укласти в один шар потім зверху змастити половиною крему.

3. І укласти другий шар савоярді і зверху крем, що залишився.

4. Зверху посипати какао та відправити у холодильник на 4 години.

тирамису1

Другий спосіб приготування тірамісу

Інгредієнти:

Для савоярді:3 яйця
100 г цукру
100 г борошна
1 дрібка солі
цукрова пудра для посипання


Для крему маскарпоне:

250 г сиру маскарпоне
3 яйця
80 г цукру
2 ст. л. лікеру Амаретто (за бажанням)
1 ч. л. екстракту ванілі
100 мл міцної кави
2 ст. л. какао-порошку

Інструкція:

1. Приготування савоярді:

Розігрійте духовку до 180°C.
Відокремте білки від жовтків.
Збийте білки з дрібкою солі до стійких піків.
Додайте цукор, продовжуючи збивати, доки маса не стане глянцевою.
Додайте жовтки по одному, збиваючи після кожного додавання.
Просійте борошно в яєчну суміш, обережно перемішуючи лопаткою, щоб не втратити об'єм.
Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером, формуючи смуги шириною 1-2 см.
Випікайте протягом 15-20 хвилин, до золотистого кольору.
Дайте савоярді охолонути.

2. Приготування крему маскарпоне:

Відокремте білки від жовтків.
Збийте білки з дрібкою солі до стійких піків.
Додайте цукор, продовжуючи збивати, доки маса не стане глянцевою.
Додайте жовтки по одному, збиваючи після кожного додавання.
Додайте сир маскарпоне, екстракт ванілі та лікер Амаретто (за бажанням) і збийте до однорідної маси.

3. Збирання тірамісу:

Умочіть савоярді в холодну каву на кілька секунд.
Викладіть шар савоярді на дно форми для випічки.
Нанесіть шар крему маскарпоне.
Повторіть шари, закінчуючи шаром крему.
Поставте тірамісу в холодильник на 4-6 годин, щоб воно застигло.
Перед подачею посипте тірамісу какао-порошком.

Поради:

Для більш насиченого кавового смаку можна додати в каву трохи какао-порошку.
Замість лікеру Амаретто можна використовувати какао-порошок або шоколадний сироп.
Тірамісу можна зберігати в холодильнику до 3 днів.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали

Соковиті курячі стегна в апельсиновому маринаді: вибух смаку та аромату