Соковиті курячі стегна в апельсиновому маринаді: вибух смаку та аромату
Шукаєте рецепт, який підкорить ваші рецептори та здивує близьких? Спробуйте курячі стегна в апельсиновому маринаді - справжню феєрію смаків! Пікантний маринад з соєвим соусом, каррі, куркумою та паприкою робить м'ясо неймовірно соковитим і ароматним, а апельсин додає приємну кислинку та свіжість. Ця страва стане ідеальним обідом або вечерею для всієї родини, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Курячі стегна без шкіри - 1650 г.
Апельсин - 2 шт.
Соєвий соус - 40 мл.
Часник - 4 зубчики.
Каррі - 2/3 ч. л.
Куркума – 2/3 ч. л.
Копчена паприка - 2/3 ч. л.
Оливкова олія - 1 ст. л.
Розмарин – кілька гілочок.
Приготування
- Зняти шкіру зі стегон. Для маринаду: вичавити сік 1 апельсина, видавити часник, додати соєвий соус, каррі, куркуму, паприку та оливкову олію. Перемішати.
- Влити маринад у підготовлені стегна, перемішати та прибрати в холодильник на дві години. На лист викласти нарізані часточки апельсина і гілочки розмарину. Поверх викласти мариновані стегна, ще трохи апельсинових часточок та розмарину. Полити рештками маринаду.
- Накрити фольгою і відправити в духовку на 1 годину при 180°С. Через 30 хвилин фольгу зняти і дати курочці підрум'янитися. Подати з улюбленим гарніром.
Також раніше ми писали Печиво з сиру за 30 хвилин: смачно, просто, швидко