Терористичний акт, який міг би зрівнятися з ядерною катастрофою, — Корбан про витік гептила

Глава тероборони Дніпра Геннадій Корбан зробив офіційну заяву від штабу ТРО щодо інформації про витік гептила. Про це детальніше розповість Дніпровська панорама з посиланням на відповідний пост.

За словами голови тероборони, окупанти планували вчинити терористичний акт у Дніпрі, який за кількістю завданих збитків міг би зрівнятися з ядерною катастрофою. Проте керівництво області та міста заздалегідь подбали про цю проблему. Гептил — дуже небезпечний для людини компонент ракетного палива. Він впливає на людей, вражає буквально всі системи, починаючи з того, що він є канцерогенною речовиною, і вражає імунну систему, серцево-судинну, лімфатичну, нервову систему, шлунково-кишковий тракт, печінку, шкіру, а також викликає порушення репродуктивної діяльності та поява вроджених каліцтв.

Однак Геннадій Корбан зазначає, що після початку російського вторгнення гептил на "Південмаші" був у найкоротший термін утилізований. Тому його витік зараз виключений.

Вчора російські війська завдали ракетного удару по Південному Машинобудівному Заводу. Удар було завдано з Каспійського моря бомбардувальниками Ту-95, шістьма ракетами типу X-101. Чотири ракети були збиті нашими славетними ПВК Схід, а дві ракети досягли мети. Сьогодні ворожі джерела почали розповсюджувати інформацію про витік гептила. Офіційно заявляю, що у перші два місяці війни Валентином Резніченком було створено робочу групу в рамках Штабу оборони Дніпра, до якої увійшли мер Філатов, його заступники, керівництво ЮМЗ та КБ Південне, керівництво ДСНС та Нацгвардії. Спільними зусиллями з першої декади березня по кінець квітня 2022 року було проведено безпрецедентні заходи щодо утилізації гептила та його похідних на обох підприємствах, де зберігалося це ракетне паливо. Військова адміністрація в особі Валентина Резніченка та мерія Дніпра виділили понад 100 мільйонів гривень для того, щоб ліквідувати отруйну речовину у найкоротші терміни. Штаб оборони у моїй особі щодня контролював проведення робіт, - пише Геннадій Корбан.

Корбан також запевнив, що інформація, що розповсюджується ворожими джерелами, це фейк і відверта брехня.

корбан

Нагадаємо, що голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук попросив мешканців Дніпропетровщини максимально дотримуватись правил безпеки